Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«Η κατάσταση δεν ομαλοποιείται με ευχολόγια»

Την πραγματική εικόνα την πρώτης μέρας επαναλειτουργίας καταγράφουν εκπαιδευτικά σωματεία, ζητώντας επιτακτικά μέτρα σε Υγεία και Εκπαίδευση

Την εικόνα της πρώτης μέρας επαναλειτουργίας των σχολείων περιέγραψαν χτες σε συνέντευξη Τύπου ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καλώντας σε πρωτοβουλίες διεκδίκησης, προκειμένου να μη χειροτερέψει η κατάσταση, από κοινού με γονείς, μαθητές και σωματεία, με πρώτο σταθμό τη σημερινή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Αναφέρθηκαν στα δυσθεώρητα κενά που καταγράφηκαν την πρώτη μέρα, σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει λόγος για «κανονικότητα».

«Η κατάσταση στα σχολεία δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί με ευχολόγια, δηλώσεις στα ΜΜΕ και δελτία Τύπου, με απόκρυψη της πραγματικότητας», υπογραμμίστηκε και αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η ανάγκη να παρθούν μέτρα για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, με βάση συγκεκριμένες υποδείξεις διαθέσιμων χώρων που έχουν κάνει εδώ και μήνες οι εκπαιδευτικοί φορείς, κάλυψη όλων των κενών, μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ και με επίκεντρο τη σχολική μονάδα, έκτακτο κονδύλι προς τις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε μέσα ατομικής προστασίας, θέρμανση των σχολείων και κάθε άλλης έκτακτης ανάγκης, αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, μέλη του οποίου επίσης νοσούν, και επιπλέον μέτρα για άδειες σε ευπαθείς ομάδες.

«Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, οφείλει να πάρει υπόψη της και να ικανοποιήσει τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν καταθέσει τα εκπαιδευτικά σωματεία εδώ και καιρό», τονίζουν και αναφέρονται στην ανάγκη κάλυψης όλων των κενών όλων των ειδικοτήτων, ώστε κανείς μαθητής να μη μείνει πίσω. Επίσης για στοχευμένη αναπροσαρμογή της ύλης, με σκοπό να καλυφθούν όλα τα μαθησιακά κενά, ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ειδική εκπαιδευτική στήριξη για όσους έχουν ανάγκη, να μην εφαρμοστούν η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, οι εξετάσεις Pisa και η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση».

Τη χτεσινή συνέντευξη στήριξαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», «Ν. Πλουμπίδης», Ηλιούπολης, «Θουκυδίδης», Α' Σύλλογος Χαϊδαρίου, Αμαρουσίου, «Κ. Βάρναλης» και οι ΕΛΜΕ Πειραιά και Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ