Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Συντονισμένα διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις

Με συντονισμένα βήματα, για ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση και της διεξόδου, σωματεία του χώρου από διάφορες πόλεις διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα βάλει φραγμό στην ασυδοσία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη προχωρήσει σε συντονισμό της δράσης τους ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Βύρωνας», το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) Πάτρας, Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης και Λάρισας, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Χανίων και το Σωματείο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς.

Χτες εκπρόσωποι τεσσάρων από τα παραπάνω σωματεία σε συνέντευξη Τύπου μίλησαν για την κατάσταση και τις εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την απόφασή τους να διεκδικήσουν υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οπως σημειώθηκε μεταξύ άλλων, οι εργοδότες έχουν καταγγείλει εδώ και καιρό τις συμβάσεις σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης και απειλούν ανοιχτά για γενίκευση μισθών στα 400 ευρώ και ωρομισθίων στα 4,5 ευρώ, όταν ήδη πολλά κέντρα ξένων γλωσσών υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς σε ατομικές συμβάσεις για ωρομίσθια 3,6 ευρώ. Οι σχολάρχες έχουν επιβάλει το νέο μισθολόγιο στα ιδιωτικά σχολεία και έχουν επιδοθεί σε όργιο απολύσεων και εκβιασμών, οι φροντιστηριούχοι ζητούν νέα και απαράδεκτη σύμβαση με μείωση 20-30% του ωρομισθίου, κατάργηση δώρων και επιδομάτων και κατάργηση αποζημίωσης. Ανάλογα ζητήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και στα ΙΕΚ όπου η μη πληρωμή επιδομάτων και δεδουλευμένων έχει γίνει καθεστώς.

Οι σύλλογοι καλούν τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση να μην υπογράφουν μειωμένες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα, να μην αντιμετωπίζουν ο καθένας μόνος του τους εργοδότες οι οποίοι είναι οργανωμένοι στις δικές τους ενώσεις. Τους καλούν να απαντήσουν οργανωμένα και ενιαία. Το πρώτο 10ήμερο του Ιούλη θα καλέσουν τις εργοδοτικές ενώσεις σε διαπραγματεύσεις με βάση το σχέδιο συλλογικής σύμβασης που προτείνουν τα σωματεία και το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, προγραμματίζοντας παράλληλα μια σειρά κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ