Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να καταδικαστούν οι διώξεις σε βάρος των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Παρέμβαση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

Με γραπτή Ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μπάμπης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, στα ελληνικά ΑΕΙ, όπως και τις διώξεις σε βάρος των αγωνιζομένων φοιτητών μελών του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικής Κρήτης.

Στην παρέμβαση σημειώνονται τα εξής:

«Ενώ στην Ελλάδα οξύνονται καθημερινά τα προβλήματα ζωής και σπουδών των φοιτητών από τις λαϊκές οικογένειες, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να επιβάλει αυταρχικό κλίμα στα ελληνικά πανεπιστήμια, εφαρμόζοντας τον κατάπτυστο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών, εργαζομένων και πανεπιστημιακών.

Εννιά φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης τιμωρήθηκαν από την Κοσμητεία της Σχόλης Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου της Κριτής με απώλεια ενός ολόκληρου εξαμήνου και άλλοι δυο φοιτητές τιμωρήθηκαν με επίπληξη, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση, γεγονός που είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές τιμωρήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε κατάληψη που είχε αποφασίσει ο Σύλλογος φοιτητών ενάντια στο νόμο πλαίσιο, το Σεπτέμβριο του 2011. Οι καθηγητές αρνήθηκαν να ορίσουν νέες ημερομηνίες εξέτασης των μαθημάτων που εξετάζονταν τις ημέρες της κατάληψης, παρά το γεγονός ότι υπήρχε η δυνατότητα. Ο Σύλλογος φοιτητών κινητοποιήθηκε για να μη χαθούν τα μαθήματα της εξεταστικής. Η κοσμητεία της Φυσικομαθηματικής Σχολής πέρασε τους 12 φοιτητές, μέλη του ΔΣ του φοιτητικού Συλλόγου και άλλους φοιτητές από Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη συμμετοχή τους σε αυτή την κινητοποίηση!

Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους, μέσα από τους συλλόγους και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), που πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των σπουδών, της επιστήμης και των δικαιωμάτων τους από την επιδρομή του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ που θέλουν τα ΑΕΙ στη υπηρεσία του καπιταλιστικού κέρδους και όχι των αναγκών του λαού.

Καταδικάζει η Επιτροπή τις απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος των 11 φοιτητών του Πανεπιστήμιου της Κρήτης που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στη μόρφωση;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ