Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ολοκληρώνεται σήμερα ο έλεγχος της ΔΟΕ

Ολοκληρώνεται σήμερα ο διήμερος έλεγχος της Ολυμπιακής προετοιμασίας από την επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Οι τομείς των αθλητικών έργων, της φιλοξενίας και των οδικών έργων βρέθηκαν χτες στο επίκεντρο της ενημέρωσης. Οπως έλεγαν την περασμένη βδομάδα στελέχη που ασχολούνται με τη διοργάνωση «όλα θα κυλήσουν ομαλά, τίποτα δε θα διαταράξει το κλίμα της προετοιμασίας». Απ' ότι φαίνεται, η έκβαση και αυτής της επίσκεψης ήταν προδιαγεγραμμένη, όχι τόσο γιατί υπάρχει σημαντική πρόοδος στην προετοιμασία αλλά γιατί κυβέρνηση και «Αθήνα 2004» προχωρούν σύμφωνα με τις επιταγές της ΔΟΕ και των πολυεθνικών εταιριών που τη στηρίζουν. Το γεγονός αυτό αναμένεται να επικυρωθεί και στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής, Ντ. Οσβαλντ.

Αγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για την πράσινη ζώνη (δεντροφυτεύσεις, πρασιές κλπ.) του Ολυμπιακού Χωριού, αφού όπως είπαν στελέχη του ΟΕΚ και της «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ», οι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τα προσόντα. Εντός 36 ημερών πρόκειται να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός. Πάντως, όπως έχει αποκαλύψει ο «Ρ», υπάρχουν ισχυρές πιέσεις προς τους αρμοδίους για το έργο ώστε να υλοποιηθεί μια μελέτη που κοστίζει περίπου 250 εκατ. δρχ. Ποσό εξωπραγματικό για κάτι τέτοιο, αφού αν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη, τότε το έργο θα κοστίσει περίπου 5 δισ. δρχ.!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ