Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Τεμαχισμός και ξεπούλημα

Στο τέλος του μήνα ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στον όμιλο των Αυστραλών επιχειρηματιών (IAS), στον οποίο συμμετέχουν οι Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες Π. Βαρδινογιάννης και Κ. Αγγελόπουλος, καθώς και οι πιλότοι της εταιρίας (ΕΧΠΑ).

Οι Αυστραλοί, που έχουν παρουσιάσει ήδη στην κυβέρνηση το επιχειρησιακό τους σχέδιο και την ομάδα στελεχών που έχουν επιλέξει να αναλάβει τη διοίκηση της νέας εταιρίας, σήμερα αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση με τον κυβερνητικό σύμβουλο ιδιωτικοποίησης («Φερστ Μπόστον»). Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θεωρεί «ρεαλιστικό» το σχέδιο των Αυστραλών για το μέλλον της ΟΑ και τώρα μένει να συμφωνήσουν για τον διαχωρισμό της εταιρίας σε δύο, εκ των οποίων η μια θα «φορτωθεί» όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες, καθώς και την καταβολή 102 εκατ. ευρώ από την πλευρά της IAS σε δεσμευμένο λογαριασμό. Το ποσό αυτό προτίθεται να διαθέσει η κοινοπραξία για την απόκτηση του 51% του «καθαρού» πλέον ομίλου εταιριών ΟΑ. Και να σκεφτεί κανείς ότι 102 εκατ. ευρώ κόστισε στην ΟΑ μόνο η κατασκευή της τεχνικής βάσης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αυστραλοί διαβεβαιώνουν ότι μέσα στο Φλεβάρη θα είναι έτοιμοι να καταβάλουν τα 102 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι και η κυβέρνηση θα καταβάλει 98 εκατ. ευρώ που απαιτούν οι ιδιώτες. Και η κυβέρνηση φαίνεται να έχει διαβεβαιώσει τους υποψήφιους αγοραστές για την καταβολή των 98 εκατ. ευρώ, αλλά και για την προοπτική εκχώρησης επιπλέον ποσοστού μετοχών της ΟΑ, πέραν του 51%.

H κεντρική φιλοσοφία του επιχειρησιακού σχεδίου της IAS - πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες - είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους της ΟΑ και του κόστους εργασίας και στο πλαίσιο αυτό προβλέπει μείωση του πτητικού έργου της εταιρίας, αλλαγή των κανονισμών εργασίας και δραστική μείωση του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ