Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο - κάτεργο του Ολυμπιακού Χωριού, δίνοντας ενωμένοι τη μάχη για το δικαίωμα στη ζωή

Με κεντρικό ζήτημα τη βελτίωση των όρων εργασίας και την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, απεργούν αύριο, Πέμπτη 24 του Γενάρη, οι οικοδόμοι στο εργοτάξιο - κάτεργο του Ολυμπιακού Χωριού.

Ο θάνατος του 62χρονου Χρήστου Μιάμη, στις 15 Δεκέμβρη 2001, ο πρόσφατος τραυματισμός του Βασίλη Χουσιάδα αλλά και οι δεκάδες ακόμα καθημερινοί τραυματισμοί στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού, έχουν αναδείξει τη σχεδόν παντελή έλλειψη των μέτρων ασφαλείας σε ένα τεράστιο πρόβλημα που απειλεί καθημερινά τη ζωή των εργαζομένων. Ενα πρόβλημα που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας η οποία δημιουργεί «μισοϋπνωμένους» εργάτες.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι οικοδόμοι προειδοποιούν κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή των εργαζομένων και απαιτούν:

Εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στη δουλιά, μόνιμη ύπαρξη ασθενοφόρου και γιατρού στο εργοτάξιο, διακοπή εργασιών όπου παραβιάζονται τα μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, απαιτούνται λεωφορεία για τη μεταφορά των εργαζομένων χωρίς την πρόσθετη επιβάρυνσή τους, να σταματήσουν τα εξοντωτικά ωράρια, η εφαρμογή 5ήμερου - 7ωρου - 35ωρου, η τακτική πληρωμή των εργαζομένων ανά βδομάδα ή 15ήμερο, να σταματήσουν οι τρομοκρατικές απολύσεις και η αυθαίρετη ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών. Τέλος, να δίνουν οι εργοδότες «τις βεβαιώσεις που χρειάζονται οι αλλοδαποί συνάδελφοι για την ανανέωση της κάρτας παραμονής, εργασίας κλπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ