Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Καθυστερήσεις στους μισθούς

Αδικαιολόγητα καθυστερεί τους μισθούς η εταιρία «ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ και ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ» στους ναυτεργάτες που αποτελούν τα πληρώματα των πλοίων «Αγιος Σπυρίδων» και «Αγία Θεοδώρα». Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μότορσιπ και Πορθμείων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ», την οποία και κοινοποιεί στους αρμόδιους φορείς στα σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και σε άλλα ναυτεργατικά σωματεία.

Οπως αναφέρει η καθυστέρηση της εξόφλησης των μισθών συμβαίνει για πάνω από ένα χρόνο. Από τον Αύγουστο του 2001 το πρόβλημα εντάθηκε, με αποκορύφωμα τη μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων και μισθοδοσία Δεκέμβρη. Από τις 4 έως και 18 Γενάρη 2002 στα πληρώματα δόθηκαν ελάχιστες προκαταβολές, ενώ πλήρης εξόφληση έγινε στον Γιάννη Ζερβό ναύτη του «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» και μέλος του ΔΣ του σωματείου «και εδώ - υπογραμμίζει το σωματείο - η εταιρία έκανε πολύ μεγάλο λάθος, εάν εξοφλώντας τον συνδικαλιστή στόχευε στη σιωπή του».

Ολο αυτό το διάστημα το σωματείο ενημερώνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας για την κατάσταση, το οποίο με τη σειρά του, όπως σημειώνεται, έκανε παρεμβάσεις. «Το χειρότερο - καταγγέλλει το σωματείο - στην όλη ιστορία είναι η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της εταιρίας προς τους εργαζόμενους, ενώ δεν τους πληρώνει και από πάνω. Συνιστούμε στον πρόεδρο και το ΔΣ της εταιρίας να αλλάξουν τακτική και αντί να απειλούν, κάθε τέλος του μήνα να εξοφλούν τους μισθούς των εργαζομένων όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση».

Το σωματείο καταλήγει: «Καλούμε το Κεντρικό Λιμεναρχείο να προβεί στην απαγόρευση απόπλου του πλοίου "ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ" για Πειραιά εάν προηγουμένως δεν εξοφληθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό. Καλούμε την εταιρία να αλλάξει συμπεριφορά διότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνολο των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ