Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
«ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ»
Οδυνηρές οι επιπτώσεις από τις περικοπές

Βασική επιλογή της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει με επιστολή της προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον πρόεδρο του «Οίκου Ναύτου» και τα πολιτικά κόμματα η ΠΕΜΕΝ την εμπορευματοποίηση της υγείας, η οποία και συνδέεται άμεσα, όπως καταγγέλλει, με την ισοπέδωση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, με οδυνηρές συνέπειες για την υγεία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και τεράστια κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει η ΠΕΜΕΝ, ο οικονομικός στραγγαλισμός του «Οίκου Ναύτου» από κυβέρνηση - ΥΕΝ, με δραστικές περικοπές σε γιατρούς, φάρμακα, καθώς και στους τομείς της πρόνοιας, έχει οδυνηρές επιπτώσεις στην υγεία και γενικότερα στο βιοτικό επίπεδο της ναυτεργατικής οικογένειας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί η ραγδαία υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ταμείου, που βιώνουν, όπως όλοι οι ασφαλισμένοι, και οι ναυτεργάτες των Δωδεκανήσων, καθώς τελευταίο κυβερνητικό «κατόρθωμα» είναι η διακοπή της σύμβασης των δύο μοναδικών γιατρών με τις ειδικότητες ΩΡΛ και οφθαλμιάτρου που διέθετε ο «Οίκος Ναύτου» στη Ρόδο!

Η Πανδωδεκανησιακή Ενωση Ναυτικών Εν Ενεργεία και Συνταξιούχων με δύο επιστολές διαμαρτυρίας, η μία προς τον πρόεδρο του «Οίκου Ναύτου» την οποία κοινοποιεί και στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και η δεύτερη προς τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσα την οποία κοινοποιεί προς την ΠΝΟ και άλλα ναυτεργατικά σωματεία, υπογραμμίζει ότι αυτή η κατάσταση «μας δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια, αλλά και φοβία, διότι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου έχει ελλείψεις πολλών ειδικοτήτων και έτσι μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε την επίσκεψη των 10.000 δρχ. ή 15.000 δρχ. σε ιδιωτικά ιατρεία», όταν οι συντάξεις δεν ξεπερνούν τις 120.000 δρχ. «Αυτούς τους ναυτικούς - σημειώνει σε άλλο σημείο - τους ρώτησαν οι αρμόδιοι αν έχουν να πληρώσουν» τα χρήματα αυτά «να πάρουν απόδειξη, να την καταβάλλουν στον ΠΟΝ Ρόδου για να πάρουν 2.500 ή 3.500 δρχ. και αυτές μετά από 20 μέρες αν είναι τυχεροί». Ενώ τονίζει ότι ο «Οίκος Ναύτου» Ρόδου εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένους των γύρω νησιών όπως των Χάλκης, Τήλου, Σύμης, Νισύρου, Μεγίστης και Κάσου! Η Ενωση απαιτεί να αναθεωρηθεί η σχετική απόφαση και προειδοποιεί με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η ΠΕΜΕΝ χαρακτηρίζει απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόφαση του «Οίκου Ναύτου» να περικόψει τους γιατρούς στο κατάστημα στη Ρόδο. Απαιτεί άμεσα όχι μόνο να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση για την περικοπή των δύο γιατρών, αλλά να ενισχυθεί ο «Οίκος Ναύτου» με ιατρικό προσωπικό και υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλους τους ναυτεργάτες για «δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τη ναυτεργατική οικογένεια με την ενίσχυση του "Οίκου Ναύτου" με γιατρούς και γενικότερα με επιστημονικό προσωπικό και τεχνολογικό εργαστηριακό εξοπλισμό. Την αξιοποίηση του ναυτικού νοσοκομείου στα Μελίσσια. Την ένταξη του ναυτικού επαγγέλματος στα βαριά και ανθυγιεινά. Την αναπροσαρμογή συνολικά των ποσών που καταβάλλονται από τον "Οίκο Ναύτου" για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποβάθμιση και της στοιχειώδους περίθαλψης(2010-08-05 00:00:00.0)
Καταργεί τους γιατρούς σε Σαλαμίνα - Χίο(2010-02-19 00:00:00.0)
Περικοπές στην περίθαλψη(2000-06-22 00:00:00.0)
Θα πάρουν το επίδομα!(2000-04-20 00:00:00.0)
Τραγική υποβάθμιση της περίθαλψης(1999-06-03 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την υποβάθμιση(1997-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ