Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν την υποβάθμιση

Την υποβάθμιση του "Οίκου Ναύτου" στη Χίο καταγγέλλουν με κοινή επιστολή τους η ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ και η Οργάνωση Χίου του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον πρόεδρο του ΔΣ του "Οίκου Ναύτου" και προς το Παράρτημα του "Οίκου Ναύτου" στη Χίο, απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το παράρτημα στο νησί.

Οπως επισημαίνεται, οι ώρες εργασίας των 4 γιατρών δεν ανταποκρίνονται στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι σοβαρές και εκτός από καρδιολόγο, παθολόγο και χειρουργό, δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων,Ετσι, οι ασφαλισμένοι απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς, εισπράττοντας το πολύ μικρότερο ποσό που προβλέπει το τιμολόγιο του "Οίκου Ναύτου" και αυτό με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Σοβαρή επίσης καθυστέρηση παρατηρείται και στην εξόφληση των οφειλών του "Οίκου Ναύτου" προς τα φαρμακεία.

Τέλος στην επιστολή τονίζεται ότι "αναμφισβήτητα η κατάσταση αυτή πλήττει τα δικαιώματα των ναυτεργατών και επιφέρει σοβαρές συνέπειες σε βάρος της υγείας των ασφαλισμένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ