Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωταθλητής το ... δολάριο

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ, δηλώνουν, στα οικονομικά υπουργεία οι αρμόδιοι παράγοντες, για την αύξηση του δολαρίου και τις επιπτώσεις του στην εγχώρια αγορά.

***

Αν αυτοί ...ανησυχούν, εμείς τι πρέπει να κάνουμε, δηλαδή; Γιατί, ως γνωστόν, δε θα πληρώσουν αυτοί τη νύφη. Αν δεν το έχετε καταλάβει, εμείς είμαστε αυτή η "εγχώρια αγορά", που θα δεχτεί τις επιπτώσεις!

***

Βγαίνουν και λένε, για να μας ...καθησυχάσουν, πως ο πληθωρισμός κλείνει χαμηλά τον Ιούλη, στο 5,4%! Ε, και λοιπόν; Και στο ...- 54% να πάει, οι μισθοί δε μεγαλώνουν και τα πάντα ακριβαίνουν.

***

Για του λόγου το αληθές, αρχίσανε και οι αυξήσεις στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα. Τις επόμενες μέρες, οι αυξήσεις αυτές θα "κυλήσουν" στα υπόλοιπα προϊόντα και πάει λέγοντας.

********

Υπάρχει και ο αντίλογος, βέβαια. Στο κάτω - κάτω της γραφής, σου λέει, σε ...απελευθερωμένη αγορά ζούμε. Οι τιμές των προϊόντων είναι ελεύθερες, να πηγαίνουν όσο ψηλά θέλουν και οι καταναλωτές είναι κι αυτοί ...ελεύθεροι να αγοράζουν ή όχι.

***

ΚΑΛΑ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΑΝΕ και πάλι τη βουλευτική αποζημίωση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ψηφίζοντας υπέρ του εναρμονισμού της με τις αποδοχές των αρεοπαγιτών, που μεγάλωσαν. Γιατί, όμως, δε συνδέουν, για παράδειγμα, και την ...κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ με αυτήν των αρεοπαγιτών;

***

Οι συνταξιούχοι, δηλαδή, δεν έχουν ανάγκες; Μπορούν να βλέπουν τις συντάξεις να μειώνονται, ενώ οι βουλευτικές αποζημιώσεις να αυξάνονται;

***

Δε λέμε, υπάρχουν και βουλευτές (ιδίως όσοι προέρχονται από την επαρχία), που, όντως, έχουν προσαυξημένα έξοδα, όμως, αν θέλουν ο λαός να τους ...κατανοήσει, ας τον κατανοήσουν κι αυτοί, και ας μην ψηφίζουν το ένα μέτρο λιτότητας μετά το άλλο.

***

ΜΟΝΕΣ τους να λύσουν τα προβλήματά τους Ελλάδα και Τουρκία, δήλωσε χτες Βρετανός αξιωματούχος. Σοβαρά; Και γιατί τότε δείχνει τόση ...προθυμίατο ΝΑΤΟ να ανακατεύεται σε αυτές τις υποθέσεις; Η, μήπως, δεν είναι μέλη της Συμμαχίας οι Βρετανοί;

*********

ΔΕ ΛΕΜΕ,καλοκαίρι είναι, ακόμη και οι υπουργοί βρίσκονται σε διακοπές, αυτό που έχει κυριαρχήσει να ονομάζεται είδηση δεν "κυκλοφορεί" αυτές τις μέρες, αλλά να αρχίζουν και να τελειώνουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, τόσες μέρες τώρα, με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και τη δολοφονία του Σ. Γιαλαμά, παραπάει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ