Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο,τι τους συμφέρει

Επιχαίρει το χτεσινό κύριο άρθρο της "Εξουσίας", για την "ιστορική" - όπως τη χαρακτηρίζει - συμφωνία, που υπέγραψε προχτές το ελληνικό υπουργικό κλιμάκιο στα Τίρανα, με την αλβανική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι, έτσι βαδίζοντας, "η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και την Εγγύς Ανατολή".

Και παρακάτω υπογραμμίζει: "Αυτό, όμως, μπορεί να καταστεί δυνατό, μόνον αν υπάρξει στενή και υγιής συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο κράτος και τους επιχειρηματίες, που έχουν ανάγκη την κρατική βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα μέσα στο ανταγωνιστικό - και ορισμένες φορές εχθρικό - περιβάλλον που διαμορφώνεται στη Χερσόνησο του Αίμου".

Ετσι, για να μη μένει καμιά αμφιβολία ότι, πρώτον, όταν μιλάνε για "πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας" κλπ., εννοούν αποκλειστικά και μόνο τη λεηλασία των λαών και των χωρών της Βαλκανικής από το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο και ό,τι κρύβεται από πίσω του. Και, δεύτερον, όταν μιλάνε για "ελεύθερη αγορά" κι εξορκίζουν τον κρατικό παρεμβατισμό, είναι για τις περιπτώσεις που τους συμφέρει. Οταν δεν τους συμφέρει, απαιτούν και θέλουν την ολόπλευρη και γενναία κρατική βοήθεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ