Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μόνιμος στόχος

Δημοσιεύματα, που θέλουν την αμερικανική ηγεσία να προβληματίζεται, με το ενδεχόμενο της διάλυσης της ΣΙΑ, αφού δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της λεγόμενης μεταψυχροπολεμικής εποχής, διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες σε αρκετές εφημερίδες. Και δε λέμε, ίσως η αμερικανική ηγεσία να σχεδιάζει την αναδιοργάνωση των μυστικών υπηρεσιών ανάλογα και με τις ανάγκες της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων". Φαίνεται, όμως, πως αυτές δεν κάθονται στο μεταξύ ανενεργές. Τρίτος, μέσα σ' ένα μήνα, εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τη Δευτέρα, στο χώρο υποδοχής του μεγάλου ξενοδοχείου της Αβάνας "Μέλια Κόιμπα". Οι άλλοι δύο είχαν εκραγεί στις 12 Ιούλη, σε δύο άλλα κεντρικά ξενοδοχεία της κουβανικής πρωτεύουσας.

Και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Κούβας: "Τα χαρακτηριστικά του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν όμοια με εκείνα των δύο βομβών σε δύο άλλα ξενοδοχεία της πόλης και είναι φανερό ότι οι τρομοκρατικές αυτές ενέργειες ενθαρρύνονται, οργανώνονται και υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες".

Πέρα από τα όποια επιπλέον στοιχεία έχουν, ενδεχομένως, οι κουβανικές αρχές υπόψη τους, το συμπέρασμα είναι απολύτως λογικό. Βλέπετε, εκτός της μόνιμης αλλεργίας, που έχει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός με το Νησί της Επανάστασης, δεν μπορούσε να μείνει ...ασυγκίνητος και από το 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που ξεδιπλώνει τις εργασίες του τις μέρες αυτές στην Αβάνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ