Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδεια απόπλου σε επικίνδυνο πλοίο!

Το Λιμεναρχείο Ισθμίων έδωσε άδεια απόπλου στο δεξαμενόπλοιο "Βάρκιζα", παρά τις διαπιστωμένες ελλείψεις στην οργανική σύνθεση και τα μέτρα ασφάλειας

Εφοπλιστική διαταγή "και τα σκυλιά δεμένα"! Αυτό φαίνεται ότι ισχύει για το Λιμεναρχείο των Ισθμίων, το οποίο χτες επέτρεψε τον απόπλου στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο ΒΑΡΚΙΖΑ του εφοπλιστή Διαμαντή,αναλαμβάνοντας σοβαρές ευθύνες για τη ζωή των ναυτεργατών που υπηρετούν στο πλοίο! Το Λιμεναρχείο έδωσε άδεια απόπλου, ενώ είχε διαπιστώσει τις σοβαρές ελλείψεις στη σύνθεση του πληρώματος και πως το πλοίο ήταν, όχι μόνο υπερήλικο, αλλά και "κουρέλι", όπως το χαρακτήρισαν συνδικαλιστές ναυτεργάτες!

Το πλοίο βρισκόταν στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ του Βαρδινογιάννη.Προχτές, μετά από καταγγελίες συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",το τοπικό Λιμεναρχείο έκανε έλεγχο επί 4 ώρες και διαπίστωσε, όπως είχε ενημερώσει ο διοικητής του Λιμεναρχείου Δημήτρης Καραμπίνης τους συνδικαλιστές, την άθλια κατάσταση του πλοίου και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας για τη ζωή των ναυτεργατών.

Ωστόσο, χτες το πρωί, όταν για τρίτη συνεχή μέρα οι συνδικαλιστές θέλησαν να περιοδεύσουν στο πλοίο, προκειμένου να ελέγξουν αν είχε αρχίσει η αποκατάσταση των ελλείψεών του, αντίκρισαν την κενή προβλήτα! Αμέσως ζήτησαν εξηγήσεις από τον διοικητή, ο οποίος δεν κατάφερε να δώσει καμία. Τελικά, μετά από την αποφασιστική παρέμβαση των συνδικαλιστών των δύο σωματείων, ο διοικητής αναγκάστηκε να στείλει σήμα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης,όπου αναμένεται να καταπλεύσει το ΒΑΡΚΙΖΑ,ώστε να παραμείνει εκεί μέχρι να αποκατασταθούν οι παρανομίες.

Ο ταμίας του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ Αποστόλης Καρήμαλης, που ήταν ένας από τους συνδικαλιστές που παρακολουθούσε το πλοίο, δήλωσε σχετικά: "Μετά από δύο συνεχείς περιοδείες μας στο δεξαμενόπλοιο ΒΑΡΚΙΖΑ, διαπιστώσαμε σοβαρές παραβιάσεις στη σύνθεση του πληρώματος. Οι παραβιάσεις αυτές επιβαρύνουν τους ναυτεργάτες με παραπάνω ώρες εργασίας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ηλικία του πλοίου, την άθλια κατάστασή του και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, επικίνδυνο για τη ζωή του πληρώματος. Τόσο επικίνδυνο που μπορεί να έχουμε μία νέα ναυτική τραγωδία, ανάλογη με αυτήν του ΔΥΣΤΟΣ.Τα σοβαρά προβλήματα του πλοίου εντόπισε και το Λιμεναρχείο μετά από 4 ώρες ελέγχου. Και όμως, χτες το πλοίο έφυγε χωρίς να έχουν αποκατασταθεί οι παρανομίες. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση των καθηκόντων του Λιμεναρχείου των Ισθμίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ