Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΗ
Περικοπές στην περίθαλψη

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης του Οίκου για περικοπές στην περίθαλψη

«Απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη για την υγεία της ναυτεργατικής οικογένειας», χαρακτηρίζει η ΠΕΜΕΝ την απόφαση του ΔΣ του Οίκου Ναύτη να περικόψει κατά 3,08 δισ. δραχμές τον προϋπολογισμό του για το 2000.

«Η απόφαση αυτή του Οίκου Ναύτη - τονίζεται σε επιστολή του σωματείου προς το ΥΕΝ, το ΝΑΤ, τον Οίκο Ναύτη, την ΠΝΟ και σωματεία του κλάδου - όπως καταγράφεται στο εισηγητικό σημείωμα, περιλαμβάνει περικοπές για την ιατρική περίθαλψη των ασφαλισμένων του κέντρου και της επαρχίας, καθώς και για τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων της επαρχίας, για να ισοσκελιστεί ο αντικοινωνικός προϋπολογισμός του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη, αδιαφορώντας για τις καταγγελίες των ασφαλισμένων και τις πραγματικές ανάγκες της ναυτεργατικής οικογένειας».

Στη συνέχεια της επιστολής σημειώνεται ότι, «ενώ διαπιστώνεται ότι υπάρχουν σοβαρές ανάγκες για τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων του κέντρου γιατί οι αρχικές πιστώσεις ήταν πλασματικές και δεν επαρκούν, επιλέγεται η προσφιλής αντικοινωνική μέθοδος των περικοπών και όχι της αύξησης του προϋπολογισμού του Οίκου Ναύτη. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει δραστικές περικοπές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γενικότερα μέτρα χειροτέρευσης της ασφάλισης των ναυτεργατών».

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ στο ΔΣ του ΝΑΤ είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του για τον «πλασματικό-αντικοινωνικό» χαρακτήρα του, προτείνοντας την αύξηση των παροχών, καθώς και αύξηση στο 30% του ποσοστού των τακτικών εισφορών υπέρ του ΚΑΑΝ, που περιλαμβάνει τα κεφάλαια για τον Οίκο Ναύτη. Ωστόσο, οι προτάσεις της ΠΕΜΕΝ απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία του ΔΣ.

Η ΠΕΜΕΝ απορρίπτει την απόφαση του ΔΣ του Οίκου Ναύτη για περικοπές και απαιτεί ενίσχυση των εισφορών υπέρ του ΚΑΑΝ, καθώς και να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ