Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Κάλεσμα συντονισμού και συσπείρωσης

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων καλεί σε σύσκεψη για την κοινωνική ασφάλιση

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης καλεί τους εργαζόμενους της Εύβοιας η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Εύβοιας, η οποία διοργανώνει την Τετάρτη 28 Ιούνη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας σύσκεψη - συζήτηση με θέμα: «Εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση. Προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος» με εισηγητή τον Θ. Ευθυμίου μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα η Συντονιστική επισημαίνει ότι: «Μια από τις κατακτήσεις που δέχεται μετωπική επίθεση, είναι η κοινωνική ασφάλιση και το ασφαλιστικό σύστημα. Αύξηση ορίων ηλικίας προς συνταξιοδότηση, μείωση συντάξεων, χτύπημα ή κατάργηση των κατώτερων συντάξεων, περιορισμός ή κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, μείωση εργοδοτικής ασφαλιστικής εισφοράς, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προωθούνται και αποτελούν τις βάσεις για επιβολή του τριαξονικού συστήματος τύπου Χιλής. Στη διαμόρφωση ενός τέτοιου ασφαλιστικού, επιφυλάσσεται σοβαρός ρόλος στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Οι εργαζόμενοι θα μετατραπούν σε ασφαλίσιμους με ελάχιστη ή ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, που θα είναι προνοιακό βοήθημα για όσους καταφέρουν να την πάρουν».

«Η ΕΕ και η κυβέρνηση, συνεχίζει, με εντολή του κεφαλαίου στα πλαίσια των περίφημων αναδιαρθρώσεων, επιχειρούν να ανατρέψουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Ολα αυτά στα πλαίσια της μείωσης του εργατικού κόστους και της αύξησης των κερδών της ολιγαρχίας».

«Απέναντι στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της ΟΝΕ, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αλλά και απέναντι στην ύπουλη και συναινετική τακτική των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Εύβοιας, χρειάζεται να υψωθεί αγωνιστικό ταξικό τείχος από όλους τους εργαζόμενους, για να εμποδιστούν τα επιχειρούμενα μέτρα» επισημαίνει η Συντονιστική.

Καταλήγοντας η Συντονιστική σημειώνει ότι «χρειάζεται ο συντονισμός και η συσπείρωση της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων ΕΒΕ και αγροτών, του γυναικείου κινήματος και της νεολαίας για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη αντεργατική πολιτική. Για να υπάρξει μια άλλη προοδευτική εξέλιξη, μια λαϊκή διακυβέρνηση και λαϊκή εξουσία, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες του εργαζόμενου ανθρώπου, για δημόσια κοινωνική ασφάλιση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν σήμερα και αύριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης (2021-04-06 00:00:00.0)
Για να ενισχύσουν τα κέρδη τους (2004-12-21 00:00:00.0)
Στόχοι πάλης για το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση (2001-05-03 00:00:00.0)
Αγώνας για σταθερή δουλιά (2001-03-01 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις καταγγελίας και αποκάλυψης (1997-06-04 00:00:00.0)
"Οχι" στην κατεδάφιση της ασφάλισης (1997-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ