Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ
Καταργεί τους γιατρούς σε Σαλαμίνα - Χίο

Την ανάκληση της απόφασης και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ζητά η ΠΕΣ - ΝΑΤ

Η διαλυτική πορεία στην οποία έχει καταδικάσει τον Οίκο Ναύτου η αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική πολιτική, για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Υγεία, έφτασε στο σημείο, τον έναν και μόνο θεράποντα γιατρό που είχε το παράρτημα του Οίκου Ναύτη στη Σαλαμίνα και τον έναν στο παράρτημα της Χίου, να τους μετατρέψει σε απλούς ελεγκτές, που απλώς θα εκδίδουν παραπεμπτικές εντολές στους ασφαλισμένους για τους συμβεβλημένους γιατρούς!

Οπως καταγγέλλει με χτεσινή της επιστολή προς τους αρμόδιους η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ), τη σχετική κατάπτυστη απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ και έχει αριθμό 4984/20-1-2010. Η απόφαση καταργεί τις θέσεις των θεραπόντων γιατρών στα δύο παραρτήματα και τους μετατρέπει σε ελεγκτές, με επικίνδυνες συνέπειες, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, για την υγεία των ασφαλισμένων. Στα νησιά αυτά κατοικεί μεγάλος αριθμός ναυτεργατών και συνταξιούχων, ο οποίος πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, γεγονός που επιβάλλει, όχι την κατάργηση, αλλά την αύξηση των θέσεων των γιατρών. Επιπλέον, ειδικά στη Σαλαμίνα, με δεδομένο ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί δέχονται μόνο το απόγευμα και το νησί έχει αστική συγκοινωνία μέχρι το μεσημέρι, οι ασφαλισμένοι θα αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η ΠΕΣ - ΝΑΤ απαιτεί την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης και την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων (από τις 128 που προβλέπονται έχουν απομείνει 30) του Οίκου Ναύτη. Καλεί όλους τους ναυτεργάτες μαζί με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ