Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Στη δίνη των περικοπών

Σε ρόλους εναλλασσόμενων βαστάζων της αντιαναπηρικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν μεταβληθεί οι συμβιβασμένοι εκπρόσωποι - «πράσινοι» και «μπλε» - στο αναπηρικό κίνημα και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Η ιστορία αφορά τη χορήγηση των επιδομάτων πρόνοιας σε νεφροπαθείς, παραπληγικούς, χανσενικούς, ανήλικους, ανασφάλιστους κ.λπ. και τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ως εξής:

  • Στις 12.2.2010 ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος - στηρίζεται απ' τη ΝΔ - έστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, με την οποία υποστηρίζει ότι οι περικοπές κατά 10% των πιστώσεων δεν του επιτρέπει τη χορήγηση των επιδομάτων.
  • Η κρατικοδίαιτη ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ) - στηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ - ανακοίνωσε χτες ότι μετά από ...παρεμβάσεις της προς τους Παπακωνσταντίνου και Ξενογιαννακοπούλου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία μείωση των επιδομάτων.
  • Χτες, όμως, και ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής - στηρίζεται απ' τη ΝΔ - ανακοίνωσε ότι μετά τις περικοπές κατά 10% των κονδυλίων «καθίσταται αδύνατη η αποπληρωμή προς όλους τους δικαιούχους του προνοιακού επιδόματος για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2010, δεδομένου ότι ελλείπει πίστωση 1,5 εκ. ευρώ...».

Φαίνεται, δηλαδή, καθαρά ότι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές στην ΕΣΑμΕΑ όσο και οι συμβιβασμένες ηγεσίες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση - είτε είναι «πράσινες» είτε «μπλε» - χρησιμοποιούν τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) για μικροκομματικές επιλογές, ώστε να αποτελέσουν τη μελλοντική εκλογική τους δεξαμενή.

Η απάντηση βρίσκεται στις τάξεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, που προτάσσει την αξιοπρεπή ικανοποίηση των εκρηκτικών αναγκών των αναπήρων - και των οικογενειών τους - σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ