Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΡΓΑΝΗΣ ΑΕ»
Ανοίγονται πλατιά στη γειτονιά τους

Η εργοδοτική τρομοκρατία πρέπει να ξεσηκώσει τις αντιδράσεις όλου του λαού της περιοχής

Στο λαό του Βύρωνα και των γύρω δήμων απευθύνονται οι εργάτες της «ΕΡΓΑΝΗΣ ΑΕ» - εδρεύει στο Βύρωνα - με σχετική ανακοίνωσή τους, που μοιράζεται στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής.

Οι εργάτες καταγγέλλουν την εργοδοσία της εταιρείας, που τους έχει πέντε μήνες απλήρωτους. Ταυτόχρονα, όμως, ενημερώνουν για τον αγώνα τους, με τον οποίο διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και δουλειά με δικαιώματα και δηλώνουν αποφασισμένοι πως τα σχέδια σε βάρος τους δε θα περάσουν. Οι εργάτες της «ΕΡΓΑΝΗΣ», βρίσκονται εδώ και τρεις εβδομάδες σε κατάληψη των γραφείων της εταιρείας.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων, «η εταιρεία επικαλείται προσχηματικά την πώλησή της στην πολυεθνική ΑΓΕΤ - LAFARGE, προκειμένου να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους εμάς τους απλήρωτους εργάτες. Αυτά, για να μη θιχτούν τα κέρδη της. Μας εκβιάζουν, μας τρομοκρατούν, για να σκύψουμε το κεφάλι και απλήρωτους μας σπρώχνουν για να διαλέξουμε: Δουλειά χωρίς δικαιώματα ή απολυμένοι και άνεργοι».

Την ίδια στιγμή, μετά από πρωτοβουλία των ΚΟ Βύρωνα του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη μαζικών φορέων της περιοχής όπου έγινε ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία καθώς και για την ανάγκη συμπαράστασης των εργαζομένων και των κατοίκων της γειτονιάς στον αγώνα των εργατών της «ΕΡΓΑΝΗΣ», έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ κύμα συμπαράστασης, που θα βάλει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας. Στο πλευρό των εργατών της «ΕΡΓΑΝΗΣ ΑΕ» βρίσκονται, επίσης, από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ