Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
Με σχέδιο που δείχνει την προοπτική

Εντείνονται καθημερινά οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ

Απεργώντας μαζικά και διαδηλώνοντας για τις ανάγκες τους οι εργάτες πρέπει να δώσουν γροθιά στην πλουτοκρατία και τα τσιράκια της
Απεργώντας μαζικά και διαδηλώνοντας για τις ανάγκες τους οι εργάτες πρέπει να δώσουν γροθιά στην πλουτοκρατία και τα τσιράκια της
Σε τροχιά απεργιακής κλιμάκωσης μπαίνουν καθημερινά συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς, εντείνοντας τις προσπάθειες οργάνωσης σε ταξική κατεύθυνση μετά και τις επιτυχημένες απεργίες στις 17 Δεκέμβρη και 10 Φλεβάρη.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι. Στον Πειραιά στις 11 π.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Κάλεσμα σε κάθε εργάτη και εργάτρια του ιδιωτικού τομέα, σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στο Δημόσιο να πιστέψουν στη δύναμή τους, να διώξουν κάθε φόβο και μοιρολατρία και να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία της 24ης Φλεβάρη, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, απηύθυναν χτες, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ.

Ταυτόχρονα, κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταγγείλουν και να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες όχι μόνο σε τριτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο επίπεδο, αλλά και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία και σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες - όπως επισήμαναν - βάζουν εμπόδια για τη συμμετοχή στην απεργία και την υπονομεύουν με τη μηδενική δράση τους. Οι εκπρόσωποι της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς, στις Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν, επιτόπου, κατά τμήμα, κατά χώρο, τη συμμετοχή τους στην απεργία. Να προχωρήσουν σε Επιτροπές Αγώνα και να συνταχτούν με το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη στο εργατικό κίνημα που δεν πρόκειται να τους προδώσει, που οικοδομεί την ενότητα σε ταξική βάση και θα κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική με στόχο την ανατροπή της. Και κάλεσαν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους συνδικαλιστές να βρεθούν στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, στους χώρους δουλειάς να ενημερώσουν τους εργάτες, τις εργάτριες, ιδιαίτερα τη νεολαία, για τα νέα μέτρα, να παρεμποδίσουν την εργοδοσία και τους παρατρεχάμενούς της να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Συνεχίζεται το πλατύ άνοιγμα

Την ίδια στιγμή πλαταίνει καθημερινά το άνοιγμα στους τόπους δουλειάς. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων κάνει σήμερα εξορμήσεις σε περισσότερους από 20 εργασιακούς χώρους, μεταξύ άλλων σε «ΜΕΤΡΟΝ», «ΝΙΚΗ», «ΤΥΠΟΧΡΩΜ», Χαϊδεμένος, Κοσκινίδης κλπ.

Ραντεβού στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι δίνει και το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου σε πάλη «για να αποκρούσουμε το αντεργατικό τσουνάμι στους μισθούς, το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, στο ίδιο το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας».

«Τα μέτρα αυτά είχαν συναποφασιστεί στην ΕΕ πριν την καπιταλιστική κρίση», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, καλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Ανάμεσα σε άλλα το ΕΚ υπογραμμίζει την ανάγκη για ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και να γυρίσουν την πλάτη στην υπονομευτική στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών «που κήρυξαν απεργία για να στηρίξουν, όπως λένε, την κυβέρνηση από την επίθεση που δέχεται από τις αγορές και να εκτονώσουν την οργή των εργαζομένων». Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία με το ΠΑΜΕ καλεί και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, τονίζοντας «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία! Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν!».

Σε δράση για την επιτυχία της απεργίας της Τετάρτης, που πραγματοποιείται πάνω στο γόνιμο έδαφος της απεργίας στις 10 Φλεβάρη, καλεί και το Συντονιστικό Μαζικών Φορέων Νέας Σμύρνης, καλώντας τον εργαζόμενο λαό της Νέας Σμύρνης να συμμετάσχει μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, απαντώντας στην κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της, πως «πατριωτικό είναι ό,τι συμφέρει τους εργαζόμενους και όχι τα ντόπια και ξένα μονοπώλια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός για αυξήσεις, ΣΣΕ, ενάντια στην ακρίβεια (2024-02-07 00:00:00.0)
Νεκρώνουν αύριο οι χώροι δουλειάς! Ολοι στους δρόμους! (2021-06-09 00:00:00.0)
Ολοι στη μάχη για την απεργία στις 24 Φλεβάρη (2010-02-14 00:00:00.0)
Με επιμονή και σχέδιο για την οργάνωση της απεργίας (2010-01-23 00:00:00.0)
Ολοι στη μάχη της απεργίας (2010-01-14 00:00:00.0)
Και στην Κρήτη (2002-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ