Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ξεκινά σήμερα το πολιτιστικό διήμερο

Με σύνθημα «Οργανώσου στο σωματείο σου»!

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με μουσική, θέατρο, προβολή ταινίας και συζήτηση πραγματοποιεί σήμερα και αύριο το απόγευμα στα Γιάννενα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η πρωτοβουλία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει το ταξικό σωματείο σε χώρους δουλειάς με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής, την ενίσχυση της ενεργού συμβολής των εργαζομένων στις αγωνιστικές δραστηριότητες και άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το σωματείο.

Με κεντρικό σύνθημα «Οργανώσου στο σωματείο», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων επιδιώκει παράλληλα, μέσα από αυτό το πολιτιστικό διήμερο, να προβάλει το δικαίωμα του εργάτη να ψυχαγωγείται, να έχει πρόσβαση στον πολιτισμό, να έχει ελεύθερο χρόνο που να αξιοποιείται δημιουργικά, να αναπτύσσει την κρίση και σκέψη για τη βελτίωση της ζωής του, κόντρα στην υποκουλτούρα, στα φθηνά προϊόντα και υποκατάστατα που προβάλλει ο κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου.

«Ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου που όμως σήμερα καταπατείται και ευτελίζεται όπως το δικαίωμα στην εργασία, η Υγεία, η Παιδεία. Εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στην εμπορευματοποίηση των αγαθών αυτών», σημείωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Ανθή Κωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή που αναλαμβάνει το ταξικό σωματείο.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει:

  • Σήμερα, Παρασκευή, στις 8 μ.μ.: Καλωσόρισμα των νέων μελών. Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Προβολή της ταινίας «Δευτέρες με λιακάδα».
  • Αύριο, Σάββατο, στις 7 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Συμπεράσματα από τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις και η ανάγκη για ένα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Θεατρικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ