Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Δυναμικές κινητοποιήσεις των καθηγητών

Από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Associated Press

Από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

Δεκάδες χιλιάδες καθηγητές κατέκλυσαν, χτες, τους δρόμους της Τεχεράνης και πραγματοποίησαν πορεία προς το Κοινοβούλιο, ζητώντας αύξηση των μισθών τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας και την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

Οι διαδηλωτές γιουχάισαν τους βουλευτές, κυρίως του «μεταρρυθμιστικού χώρου», που προσπάθησαν να τους μιλήσουν, και τους προκάλεσαν να αποκαλύψουν τους μισθούς τους, κατηγορώντας τους ότι ζουν προκλητικά πλουσιοπάροχα σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ιρανικό πληθυσμό. Τελικά τους ανάγκασαν να αποσυρθούν. Είναι η τέταρτη φορά, τις τελευταίες εβδομάδες, που οι καθηγητές πραγματοποιούν εντυπωσιακές και δυναμικές κινητοποιήσεις. Βασικό αίτημά τους είναι η αύξηση του μηνιαίου μισθού τους, που σήμερα κυμαίνεται στα 150 δολάρια, ποσό, που, όπως υποστηρίζουν, δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες.

Οι καθηγητές προγραμματίζουν νέα διαδήλωση για το Σάββατο, οπότε και θα καταλήξουν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα ζητήσουν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο Μοχάμαντ Κχαταμί. Χτες, μάλιστα, προειδοποιούσαν ότι προετοιμάζονται για επ' αόριστον απεργία, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και τόνιζαν ότι θα ζητήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση μαθητών και φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ