Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Αύριο το συλλαλητήριο συμπαράστασης

Η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ καλούν το λαό του Λεκανοπεδίου να βρεθεί αύριο στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, να εκδηλώσει τη συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό και να καταδικάσει τα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια

Το συλλαλητήριο συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 24 του Γενάρη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση & Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Δημοκρατική Αλληλεγγύη(ΕΕΔΔΑ) θα αποτελέσει μια μαζική και δυναμική απάντηση του λαού του Λεκανοπεδίου, εναντίον των δολοφονικών σχεδίων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι δυο οργανώνεις καλούν το λαό της Αττικής να ανταποκριθεί και να πάρει μέρος στην κινητοποίηση, στο πρώτο συλλαλητήριο συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, σε μια περίοδο, όπως υπογραμμίζουν με ιδιαίτερη έμφαση σε σχετικό Δελτίο Τύπου τους: «Η κυβέρνηση Σαρόν, αποθρασυμένη από την πρωτοφανή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που εκδηλώνεται σε όλο τον κόσμο με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καταπατώντας τις συμφωνίες που υπέγραψε, εξαπολύει μια νέα γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, ενώ ΗΠΑ και ΕΕ, είτε ονομάζοντας τρομοκράτες τους Παλαιστινίους, είτε κρατώντας ίσες αποστάσεις από θύτες και θύματα, όχι μόνο δίνουν άλλοθι σε ένα έγκλημα, αλλά στην πραγματικότητα ευνοούν τη γενοκτονία».

Οι Γραμματείες της ΕΕΔΥΕ και της ΕΕΔΔΑ καλούν όλες τις μαζικές οργανώσεις της χώρας «να πάρουν θέση, να οργανώσουν πολύπλευρες δραστηριότητες για να εκφραστεί αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό» και τον «ελληνικό λαό μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής να υψώσουν τη φωνή τους, να συμπαραταχτούν με τον παλαιστινιακό λαό, να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, να απαιτήσουν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος».

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, καλεί «κάθε νέο και νέα να δράσει ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα, να πάρει μέρος σε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στο λαό και τη νεολαία της Παλαιστίνης». Ολοι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στα Προπύλαια, τονίζουν οι νέοι αγωνιστές της ειρήνης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, μετά από ευρεία σύσκεψη σωματείων και συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά, ανακοίνωσε πως θα καλέσει «τους εργαζόμενους του Πειραιά να ανταποκριθούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό την Πέμπτη 24/1/2002 στα Προπύλαια». Η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι πρέπει να εκφραστεί «η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δράμα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού που 35 χρόνια παλεύει ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, για ένα κράτος ελεύθερο, για δικαιοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ