Πέμπτη 8 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οταν η αντιπολίτευση βάζει ... πλάτη στην κυβέρνηση

Την άμεση ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για μετατροπή του «Θριάσιου» Νοσοκομείου σε νοσοκομείο Covid, αλλά και την επίταξη των υποδομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς καμία αποζημίωση, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Ελευσίνας του ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο ως κυβέρνηση δυσχέρανε την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και ως αντιπολίτευση ουσιαστικά «βάζει πλάτη» στην πολιτική της ΝΔ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Ο λαός της Δυτικής Αττικής είναι στο πόδι, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να μετατρέψει το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής σε νοσοκομείο μιας νόσου, πετώντας έξω άλλους ασθενείς με άλλα νοσήματα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει χωρίς καμία αποζημίωση τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, εκεί που παραμένει η κύρια εστία διάδοσης του ιού.

Τη στιγμή που ο λαός της Δυτικής Αττικής δίνει τη μάχη για την υγεία του και το εισόδημά του απέναντι στην επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική, αποτελεί κυριολεκτικά πρόκληση η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα με ανακοίνωσή της η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ελευσίνας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, καλεί τη ΝΔ να «ενσωματώσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης στα γενικότερα συμφέροντα της κοινωνίας». Δηλαδή όχι να πληγούν, όπως πλήττονται τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, αλλά απλά κάπως να ενσωματωθούν. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ τολμάει να επικαλείται το παράδειγμα του Μακρόν (!). Τέτοια κατάντια!

Προφανώς για τους παραπάνω λόγους και για να μην πληγούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει επίταξη του συνόλου των υποδομών των μεγάλων μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα, αλλά ζητάει επίταξη - μαϊμού (δηλαδή με αποζημίωση των κλινικαρχών, απλά τσακώνονται με τη ΝΔ για το ύψος αυτής της αποζημίωσης) μόνο για τη νοσηλεία των 149 διασωληνωμένων που σήμερα βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Δηλαδή, με λίγα λόγια, τα δημόσια νοσοκομεία να συνεχίσουν να είναι νοσοκομεία μιας νόσου και τα μεγάλα ιδιωτικά να συνεχίσουν να θησαυρίζουν από τις παχυλές αποζημιώσεις της "επίταξης" και από τον κόσμο που θα στρέφεται στα ιδιωτικά για άλλες ασθένειες, αφού στα δημόσια νοσοκομεία θα τρώει πόρτα κυριολεκτικά».

«Μετά από όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρωταγωνιστής κοινής αποδοχής στην ταινία "Ο κατήφορος"», αναφέρουν οι ΚΟ Ελευσίνας, θυμίζοντας το «θα λογαριαστούμε μετά» και τις προτάσεις για υπουργούς «κοινής αποδοχής» και για «μορατόριουμ» με τη ΝΔ.

«Ο λαός της Δυτικής Αττικής δεν έχει τίποτα να περιμένει, γι' αυτό οργανώνεται και προχωράει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενος την υγεία του, το εισόδημά του και τα δικαιώματά του», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Ενώ, προσθέτει και τα παρακάτω:

«Ενημερώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το "Θριάσιο" Νοσοκομείο φτιάχτηκε με τις θυσίες του λαού της περιοχής και μάλιστα σε ένα χώρο που η τότε κυβέρνηση προόριζε για βουστάσιο. Μπροστάρηδες στον αγώνα αυτό ήταν το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, που τότε είχε αγωνιστική κατεύθυνση και η δημοτική αρχή Ελευσίνας με δήμαρχο τον Μιχάλη Λεβέντη που στήριζε το ΚΚΕ. Καλό είναι να μην τους επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τον ίδιο, καθώς το πρώτο έργο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αττική ήταν να επεκτείνει τη χωματερή της Φυλής και το τελευταίο έργο του ήταν να υπογράψει τη δημιουργία μιας νέας χωματερής στη Δυτική Αττική, απόφαση που σήμερα η ΝΔ υλοποιεί».

Επίσης «η Μάνδρα, για την οποία ζητάτε ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, δεν έχει Κέντρο Υγείας, παρά μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο. Αν ενδιαφέρεστε για ευθύνες, ας τις αναζητήσετε στους υπουργούς Υγείας (κοινής αποδοχής ή μη) της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, «το Κέντρο Υγείας Μεγάρων που σήμερα ζητάτε την ενίσχυσή του και τη θωράκισή του, είναι το Κέντρο Υγείας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε την 24ωρη λειτουργία του και την επανέφερε μετά τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ