Πέμπτη 8 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εβδομάδα για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, 14 - 18 Απρίλη

Πανελλαδική παρέμβαση για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη βδομάδα, 14 με 18 Απρίλη, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ενώ στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται και συγκεντρώσεις έξω από στρατόπεδα, ανάμεσα στα άλλα στην Αθήνα στις 15/4 στο Πεντάγωνο, και στη Θεσσαλονίκη στις 16/4 στο Γ' Σώμα Στρατού.

Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμά τους, το Κόμμα και η ΚΝΕ λένε «όχι στην αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς», απαιτούν «να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία», «να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους».

Σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει κλείσει όλο τον κόσμο εδώ και μήνες μέσα στα σπίτια του και στέρησε σε πολλούς στρατευμένους τις άδειες και τις εξόδους που έχουν ανάγκη, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις μονάδες, να προσλάβει όλο το απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, που θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας σε βάρος του λαού. Εσύ κλεισμένος στο στρατόπεδο ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες.

Η ίδια πολιτική που προκλητικά αντιμετωπίζει ως κόστος τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια και μέσα μεταφοράς είναι υπεύθυνη που οι στρατιώτες ζουν σε επικίνδυνες σε καιρό πανδημίας συνθήκες, με αποτέλεσμα περιστατικά όπως τα δεκάδες κρούσματα στο ΣΥΠΟ στη Λαμία, τη διασπορά που έχει προκαλέσει στις μονάδες όλης της χώρας η ελλιπής πρόληψη και προστασία στο ΣΥΠΟ της Θήβας.

Η ίδια πολιτική, τη στιγμή που αυξάνεται η θητεία στο στρατό ξηράς με τη δικαιολογία της στελέχωσης στην παραμεθόριο, στέλνει δεκάδες αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με προσωπικό και μέσα, σε ασκήσεις - πρόβες πολέμου εκτός συνόρων. (...) Δίνουν "γην και ύδωρ" στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχουν αφήσει πίσω τους εκατομμύρια νεκρών, σακατεμένων, και ξεσπιτωμένων οικογενειών».

«Τα προβλήματα δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων (...) ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση, και στο πλαίσιο αυτό ΚΚΕ και ΚΝΕ απαιτούν:

-- Οχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.

-- Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.

-- Να επιταχθούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

-- Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσουν γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.

-- Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

Καλούν τους στρατευμένους να πουν «όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό!», να ενώσουν τη φωνή τους για να απαιτήσουν μεταξύ άλλων να καταργηθούν όλες οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες, να αποσυρθούν και να καταστραφούν οι «Αίαντες» και κάθε άλλο μέσο κατασταλτικού ρόλου, να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού, να σταματήσουν άμεσα οι ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων με σενάρια καταστολής σε βάρος του λαού.

Καλούν τους στρατευμένους να «σπάσουν το φόβο», να «πάρουν τη ζωή στα χέρια τους», και τονίζουν πως «δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις πολιτικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και αυτού του σάπιου συστήματος», από δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που «έστρωσε τη μπάλα για να βάλει γκολ η ΝΔ ενάντια στα δικαιώματά μας».

Τους καλούν επίσης να γυρίσουν την πλάτη «σε δυνάμεις που με δήθεν επαναστατικά λόγια μάς καλούν να αδιαφορήσουμε για τα δικαιώματα του λαού της χώρας μας και τον αγώνα ώστε ο λαός με τη δική του, εργατική εξουσία να βάλει τέλος στη φτώχεια και την εκμετάλλευση».

Να απομονώσουν «κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή που με τις πλάτες του υπουργείου ξερνάει μίσος στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας κυνηγημένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις και τα μονοπώλια σε κάθε χώρα, που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στους πολέμους».

«Με τη δύναμή μας, με την αλληλεγγύη μας, σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει!», τονίζει η ανακοίνωση και καλεί να δυναμώσει η πάλη για «αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να κλείσουν τώρα η Σούδα και όλες οι ξένες βάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν! (2023-11-10 00:00:00.0)
Για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων και δωρεάν μετακίνηση για τις εορταστικές άδειες (2021-12-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2021-01-30 00:00:00.0)
Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι! (2019-03-02 00:00:00.0)
«Δε θα γίνουμε εργαλεία δολοφονικών σχεδίων» (2001-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ