Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν!

Κύμα καταδίκης της κυβέρνησης και αλληλεγγύης στον φαντάρο που τον τραμπούκισαν για το αυτονόητο δικαίωμά του να αντιταχθεί στην εμπλοκή!

Κύμα αλληλεγγύης στους νέους στρατευμένους που διαμαρτύρονται για την εμπλοκή στον πόλεμο και καταδίκης της κυβέρνησης και της προσπάθειάς της να σπείρει φόβο και τρομοκρατία έχουν ξεσηκώσει οι απειλές κατά της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας του στρατευμένου Νικόλα Φάσσα από αξιωματικούς του 6ου ΕΤΕΘ στη Ρόδο, επειδή έστειλε επιστολή στον «Ριζοσπάστη», με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Σε ψήφισμά τους δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν «την κυβέρνηση για τις απαράδεκτες πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης νέων στρατευμένων που εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την εμπλοκή της χώρας μας και των Ενόπλων Δυνάμεων στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ».

Τονίζουν πως «η προσπάθειά τους να φοβίσουν νέα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους στον στρατό προσπαθώντας να τους πείσουν ότι δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα μέσα στα στρατόπεδα θα πέσει στο κενό. Τα πολιτικά δικαιώματα των νέων στρατευμένων δεν μπαίνουν στον πάγο όταν είναι στον στρατό αλλά συνεχίζουν να υφίστανται και μέσα από τις πύλες των στρατοπέδων».

Εκφράζουν δε την αλληλεγγύη τους «στον στρατευμένο Νικόλα Φάσσα και σε όλους τους στρατευμένους νέους που έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους στη γενοκτονία που είναι σε εξέλιξη», ξεκαθαρίζοντας πως «διαδίδουμε την αλήθεια κόντρα στη διαστρέβλωση και τα fake news. Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Να επιστρέψουν οι Ενοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε πολεμικές αποστολές και επιχειρήσεις με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
  • Να μην είναι κανένας στρατιώτης ή στρατιωτικός σε επιχείρηση εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και να μην παραχωρείται καμία υποδομή της χώρας για τη διευκόλυνση της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης.
  • Αμεση απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές συμφωνίες με ΗΠΑ, Ισραήλ.

Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν τα σκοτώνουν».

Το ψήφισμα υπογράφουν ήδη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων, ΗΜΜΥ, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Μηχανολόγων, Φυσικού, Χημικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Πολιτικού, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής, Ιατρικής, Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, ΑΣΟΕΕ, Γεωπονικού, και οι Σύλλογοι οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν σκοτώνονται (2023-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ