Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μόνη λύση ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής και η αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους!

Μαζική εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από τις Οργανώσεις ΚΚΕ - ΚΝΕ του Πανεπιστημίου Πατρών

Την έμπρακτη αλληλεγγύη και καταδίκη τους στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, στο διαχρονικό έγκλημα εναντίον του που συντελείται από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, με την ενεργή στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, εξέφρασαν και με τη μαζική τους παρουσία νέοι και νέες, εργαζόμενοι, λαϊκός κόσμος, στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι Οργανώσεις Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ.

Το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης γέμισε για την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, ενώ ταυτόχρονα οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν και με την παρουσία τους την ανάγκη άμεσα να σταματήσει το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και η γενοκτονία του, να απεμπλακεί η Ελλάδα απ' το μακελειό, που μόνο κινδύνους δημιουργεί και για τον λαό και τη νεολαία της.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, καθώς και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Τεφάνης, Γραμματέας της ΤΕ Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ, λέγοντας ότι θα συνεχιστούν αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ κάλεσε και σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου, φοιτητικών συλλόγων και λαϊκών φορέων, για τον αγωνιστικό εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Η Ιστορία δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη


Χαιρετίζοντας τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, με εκατομμύρια να βροντοφωνάζουν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε εισαγωγικά ότι αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που στη χώρα μας στηρίζεται και στα 105 χρόνια της ηρωικής Ιστορίας του ΚΚΕ, και επεσήμανε για τα διάφορα fake news που αναπαράγονται μαζικά:

«Είναι θέμα ευθύνης, τιμής και περηφάνιας οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι νέοι και οι νέες να απορρίψουν καθολικά τις βρώμικες μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, οι ευρωατλαντικοί μηχανισμοί, η κυβέρνηση της ΝΔ, τα κανάλια της παραπληροφόρησης, με πρώτη την ΕΡΤ, που διαδίδουν ψεύδη - fake news, για να χειραγωγήσουν τον λαό διαγράφοντας σκόπιμα τις λέξεις ισραηλινή κατοχή από το λεξιλόγιό τους.

Μέρα με τη μέρα εκτίθενται περισσότερο, οι ειδήσεις τους διαψεύδονται. Απέσυραν την αθλιότητα για τα "ακέφαλα μωρά", την πλαστογραφία που έκαναν παρουσιάζοντας σκοτωμένα παιδάκια της Λωρίδας της Γάζας ως Ισραηλινά, και τώρα προσπαθούν να μαζέψουν αυτά που διέδωσαν για το πάρτι της νεολαίας, κοντά στα σύνορα, δίπλα από στρατιωτικές μονάδες και βάσεις του Ισραήλ. Αφού, ακόμα και από ισραηλινές πηγές φαίνεται πως σε εκείνο το μέρος έγινε σκληρή ένοπλη σύγκρουση και άμαχοι βρέθηκαν στη μέση διασταυρούμενων πυρών.

Αυτή είναι η μία πλευρά, ο ψυχολογικός πόλεμος, η προπαγάνδα που επιχειρεί να σκοτώσει την αλήθεια. Ομως, δεν μένουμε μόνο σ' αυτό, γιατί γνωρίζουμε πως στις συνθήκες του πολέμου δεν υπάρχουν κανόνες, ο λαός που είναι υπό κατοχή. Προκειμένου να αντισταθεί στον κατακτητή που τον σκοτώνει και τον καταπιέζει διαχρονικά, καθημερινά, θα προσπαθήσει να εκδικηθεί, να πλήξει τον δυνάστη, θα καταφύγει σε όλα τα μέσα, και σε τέτοιες συγκρούσεις καταγράφονται βάναυσες σκηνές. Η αντίσταση περιέχει τον ένοπλο αγώνα, όλες τις μορφές πάλης, για την αντιμετώπιση του κατακτητή που είναι οπλισμένος σαν αστακός.

Η λαθροχειρία που κάνουν οι κατοχικές και φιλοκατοχικές δυνάμεις επιβάλλεται να εξευτελιστεί. Η Ιστορία δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη με την επίθεση της Χαμάς. Το βασικό ζήτημα είναι πως ο παλαιστινιακός λαός είναι θύμα της πολύχρονης ισραηλινής κατοχής και σφαγής».

Ο καθένας να καταδικάσει τη γενοκτονία!

Αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα από το 1947-'48 έως και τις μέρες μας, επεσήμανε για τα βάσανα του λαού της Παλαιστίνης: «Είναι ανατριχιαστικό! Η τραγική λίστα των διωγμένων συμπληρώνεται από τους περισσότερους από 100.000 Παλαιστίνιους νεκρούς. Τα εκατομμύρια που κατάφεραν να μείνουν στον τόπο τους υποφέρουν από το καθεστώς του αποκλεισμού, στερήσεων, ρατσιστικών διακρίσεων - απαρτχάιντ, φυλακίσεων, γεμίζοντας τις ισραηλίτικες φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους, που πολλαπλασιάζονται. Προχτές, με την κατάπτυστη στημένη κατηγορία περί υποκίνησης σε εξέγερση, συνελήφθη η 22χρονη Αχέντ Ταμίμι, η αγωνίστρια που αντιστάθηκε τα προηγούμενα χρόνια στον κατακτητή και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Στη Λωρίδα της Γάζας, ακόμα και όταν αποχώρησαν οι ισραηλινές δυνάμεις από τα εδάφη της, το 2005, ο λαός της υποφέρει από τον βάρβαρο αποκλεισμό και τις στρατιωτικές επιθέσεις, τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Σήμερα φρίκη! Βομβαρδίζεται ασταμάτητα για έναν μήνα και έχει μετατραπεί σε ερείπια με πάνω από 11.000 νεκρούς, εκ των οποίων 5.000 παιδιά. Κάθε δέκα λεπτά πέφτει νεκρό ένα παιδάκι και οι κατακτητές διαλύουν νοσοκομεία, σπίτια, εκκλησίες, καταυλισμούς.

Πώς να ζήσει ένας άνθρωπος, μια οικογένεια, ένα παιδάκι, σε τέτοιες συνθήκες, χωρίς νερό, τροφή, καύσιμα, ρεύμα; Ο καθένας πρέπει να μπει στη θέση τους και να καταδικάσει αυτήν τη γενοκτονία!

Τι να πει κανείς, ακούγοντας τον γέροντα Παλαιστίνιο που μαρτυρά πως "κάθε μέρα περιμένουμε να σκοτωθούμε".

Τι να πούμε για το παιδί που φωνάζει πως "δεν πάμε πουθενά, θα πεθάνουμε εδώ στη γη μας".

Να σκεφτούμε ακόμα και το εξής: Στη Γάζα η δύναμη πυρός των ισραηλινών δυνάμεων ξεπερνά τη δύναμη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, πιθανώς και τη δύναμη δύο ατομικών βομβών, και η προπαγάνδα του πολέμου στρέφει την προσοχή στις αυτοσχέδιες ρουκέτες των Παλαιστινίων. Είναι ξεδιάντροποι!».

Στάθηκε και στην προκλητική στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στο κράτος του Ισραήλ και σχολιάζοντας τη χτεσινή παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Γαλλία, είπε:

«Σχετικά με τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνάντηση στο Παρίσι, σημειώνουμε πως καμιά πρωτοβουλία δεν μπορεί να δώσει λύση αν δεν καταγγέλλεται η σφαγή της Γάζας, δεν τίθεται ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής, η συγκεκριμένη αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, η ικανοποίηση των στόχων πάλης του παλαιστινιακού λαού».

Βασικό εργαλείο εγκλωβισμού των λαών το επιχείρημα της «τρομοκρατίας»

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις που έχουν καλλιεργήσει όλες οι έως και σήμερα κυβερνήσεις με το Ισραήλ, στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της ελληνικής αστικής τάξης. Ειδικά για την ένταση της καταστολής, που εκφράστηκε και με τη σύλληψη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή στην Αθήνα, αλλά και με διάφορες δηλώσεις υπουργών, καυτηρίασε:

«Τα στηρίγματα της ισραηλινής κατοχής χάνουν τη μάχη της χειραγώγησης των λαών, αφού πέφτει στο κενό η ταύτιση της παλαιστινιακής αντίστασης με την "τρομοκρατία" και τώρα επιχειρούν να παίξουν το άκρως επικίνδυνο χαρτί του "αντισημιτισμού" και άλλα παρόμοια, για να ενοχοποιήσουν τη διεθνή αλληλεγγύη και να αθωώσουν το ισραηλινό κράτος. Αυτό γίνεται π.χ. στη Γαλλία, στη Βρετανία, στη Γερμανία και τώρα στην Ελλάδα.

Θα επιμείνουμε στο ζήτημα της αποκάλυψης του προσχήματος της "τρομοκρατίας", γιατί χρησιμοποιείται ως βασικό εργαλείο εγκλωβισμού των λαών, με την επίκληση της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη. Υπενθυμίζουμε πως το λεγόμενο "αντιτρομοκρατικό δόγμα" είναι μέρος του καπιταλιστικού οπλοστασίου, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενάντια στους λαούς. Χρησιμοποιείται για την υλοποίηση ενός γιγαντιαίου μηχανισμού φακελώματος και παρακολουθήσεων, καταστολής εργατικών - λαϊκών αγώνων, αλλά και ως μέσο δικαιολόγησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων π.χ. στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη και τη Συρία, για να υλοποιήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια».

Τρέμουν την κοινή ταξική πάλη των λαών για την ανατροπή των κυρίαρχων τάξεων

Παράλληλα, αποκάλυψε τις διάφορες αντιδραστικές θεωρίες που χρησιμοποιούνται, για να καλυφθεί το έγκλημα που συντελείται και να προωθηθούν οι διάφοροι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στο πλαίσιο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών, δηλώνοντας:

«Οι απολογητές του καπιταλισμού, προκειμένου να διαφυλάξουν και να θωρακίσουν το σύστημά τους, να πλήξουν την ενότητα και την πάλη των λαών, χρησιμοποιούν τις αντιδραστικές θεωρίες, όπως αυτή περί "πολέμου των θρησκειών" ή του "πολέμου των πολιτισμών", σύμφωνα με την οποία η σύγκρουση στην περιοχή οφείλεται στη διαπάλη του εβραϊκού ή ακόμη και του εβραιο-χριστιανικού πολιτισμού με τον μουσουλμανικό που επιπλέον του χρεώνουν έμφυτη επιθετικότητα. Τέτοιες αντιεπιστημονικές ανοησίες μπορείς να βρεις και σε πανεπιστημιακά εγχειρίδια.

Με αυτή την απάτη της ξεπεσμένης αστικής απολογητικής στην οποία κατέφυγε χτες (σ.σ. προχτές) στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Πλεύρης, με εμπάθεια κατά του παλαιστινιακού λαού, προσπαθούν να κρύψουν πως η αιτία για τα βάσανα των λαών είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα, η ταξική διαίρεση της κοινωνίας, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τρέμουν την κοινή πάλη των λαών, την ταξική πάλη που είναι η κινητήρια δύναμη της Ιστορίας για την ανατροπή των κυρίαρχων τάξεων.

Οι θεωρίες τους τινάζονται στον αέρα ακόμα και με το παράδειγμα των "Συμφωνιών του Αβραάμ" που αποδεικνύουν πως Αραβες και Εβραίοι καπιταλιστές πιστεύουν σε έναν θεό. Τον θεό του κέρδους. Κι αυτό επίσης προβάλλει από τη βοήθεια που έδωσε το εβραϊκό Ισραήλ στο μουσουλμανικό Αζερμπαϊτζάν για να πλήξει τους χριστιανούς Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ