Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συλλήψεις Αραβοϊσραηλινών αγωνιστών και απαγόρευση όλων των αντιπολεμικών - αντικατοχικών διαδηλώσεων

Η ισραηλινή κυβέρνηση επιχειρεί να καταστείλει βίαια κάθε φωνή που υψώνεται στη χώρα ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ισραηλινές δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν χτες τον Μοχάμεντ Μπαράκε, στέλεχος του ΚΚ Ισραήλ, πρώην βουλευτή και πρόεδρο της Ανώτατης Επιτροπής Παρακολούθησης των Ζητημάτων των Αράβων Πολιτών του Ισραήλ, καθώς επίσης τους πρώην βουλευτές (στην Κνέσετ) Σάμι Αμπου Σεχάντε, Μαχμούντ Μαουάσι και τους αγωνιστές Χανίν Ζοάμπι και Γιούσεφ Τατούρ, την ώρα που πήγαιναν σε συγκέντρωση στην πόλη Ναζαρέτ, ενάντια στην ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

Το ΚΚ Ισραήλ καταγγέλλει τη σύλληψη των 5 Αραβοϊσραηλινών αγωνιστών, επισημαίνοντας ότι οι συλλήψεις στελεχών της Ανώτατης Επιτροπής για τους Αραβες Πολίτες συνιστούν «δρακόντειο αντιδημοκρατικό μέτρο που αντανακλά τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ» στον ελεύθερο λόγο, στην πολιτική δραστηριότητα και τα πολιτικά δικαιώματα του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Οι συλλήψεις αυτές, τονίζει, συνδυάζονται με τις αποφάσεις για απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα και ενάντια στην κατοχή, επιβεβαιώνοντας πως η ισραηλινή κυβέρνηση «κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει περισσότερη βία μεταξύ Αράβων και Εβραίων» του Ισραήλ, «αυτήν τη φορά εντός των συνόρων του κράτους».

Στο μεταξύ, σε μια παράλληλη εξέλιξη, την Τετάρτη, επιτροπή της Κνέσετ (ισραηλινή Βουλή) ενέκρινε την αλλαγή του άρθρου 24 του «αντιτρομοκρατικού» νόμου με 13 ψήφους υπέρ και 4 κατά, κυρώνοντας την απαγόρευση της «κατανάλωσης» (!) ειδήσεων και δημοσιεύσεων για «τρομοκρατικές οργανώσεις» που συνιστούν ταύτιση με αυτές... Η απόφαση αυτή υποστηρίχθηκε στη συνέχεια και από το Ανώτατο Δικαστήριο...

ΚΚΕ: Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες αγωνιστές

«Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες Αραβοϊσραηλινοί αγωνιστές - Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Ισραήλ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τις συλλήψεις των Αραβοϊσραηλινών αγωνιστών, την Πέμπτη 9/11, την ώρα που κατευθύνονταν σε ειρηνική διαμαρτυρία στην πόλη Ναζαρέτ του Ισραήλ, ενάντια στη στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Μπαράκε, στέλεχος του ΚΚ Ισραήλ, πρώην βουλευτή και πρόεδρο της Ανώτατης Επιτροπής Παρακολούθησης των Ζητημάτων των Αράβων Πολιτών του Ισραήλ, καθώς και τους Σάμι Αμπου Σεχάντε, Μαχμούντ Μαουάσι, Χανίν Ζοάμπι και Γιούσεφ Τατούρ.

Η κατάπτυστη αυτή ενέργεια των αρχών του Ισραήλ έρχεται μετά από τις εντολές που εξέδωσε η ισραηλινή αστυνομία για την απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων που απαιτούν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και της κατοχής, εντολές που επικυρώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ χτες (8 Νοέμβρη). Εκφράζει την κλιμάκωση της βάρβαρης κρατικής καταστολής κατά των αγωνιστών του ισραηλινού λαού και της παλαιστινιακής μειονότητας, η οποία περιλαμβάνει την ποινική δίωξη πολιτών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Γάζα, δίωξη σε όσους δηλώνουν την παλαιστινιακή τους καταγωγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και συνοπτικές διαδικασίες στους επιχειρησιακούς κανονισμούς της αστυνομίας που πλέον προβλέπουν πυροβολισμούς με πραγματικά πυρά κατά άοπλων πολιτών και διαδηλώσεων.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ισραήλ και σε όλους τους αγωνιστές του ισραηλινού λαού, που παρά τη βάρβαρη καταστολή συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην κατοχή των εδαφών της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, καταδικάζουν και εναντιώνονται στη γενοκτονία που διεξάγει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ΚΚΕ θα εντείνει ακόμα περισσότερο τη δράση του υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και του δίκαιου αγώνα του για να ζήσει στη δική του πατρίδα, ένα δικό του ανεξάρτητο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο μόνος δρόμος για να ζήσουν οι δύο λαοί της περιοχής ειρηνικά είναι να τερματιστεί η κατοχή! (2023-11-18 00:00:00.0)
Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνυπογράφουν έκκληση βουλευτών όλου του κόσμου (2023-11-03 00:00:00.0)
Διωγμοί, αντίσταση και «διαπραγματεύσεις» με το πιστόλι στον κρόταφο (2017-12-30 00:00:00.0)
Επανεξέταση των συμφωνιών με το Ισραήλ ζητά ο Αμπάς (2015-06-12 00:00:00.0)
Κοινός αγώνας Αράβων κι Εβραίων (2011-07-08 00:00:00.0)
Αντιδράσεις από όλο τον κόσμο (2010-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ