Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Νέες αποχωρήσεις προ των πυλών

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση που σοβεί στο εσωτερικό του εδώ και δύο περίπου μήνες, καθώς όλα δείχνουν ότι εκεί θα ανακοινωθεί η ειλημμένη απόφαση της «Ομπρέλας» να αποχωρήσει απ' τον ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες λένε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η συγκρότηση μιας πρωτοβουλίας αρχικά που θα βολιδοσκοπήσει προθέσεις και θα διερευνήσει τη δυνατότητα καθόδου στις ευρωεκλογές.

Ενα βήμα πιο κοντά στην πόρτα εξόδου ήρθαν χτες, με το κείμενο που δημοσιοποίησαν, με τις υπογραφές 1.300 μελών και στελεχών, το οποίο καταφέρεται εναντίον του Στ. Κασσελάκη. «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται "όποιος διαφωνεί, να φεύγει"», αναφέρουν οι υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων οι Α. Ξανθός, Π. Σκουρλέτης, Ε. Τσακαλώτος, Ν. Φίλης, Κ. Αθανασίου, Ν. Βούτσης, Αννέτα Καββαδία, Π. Λάμπρου.

Σημειώνεται πως κατά πληροφορίες δεν είναι αυτό το κείμενο που θα καταθέσει η «Ομπρέλα» στην ΚΠΕ το Σαββατοκύριακο.

Να κατευνάσει τα πνεύματα επιχείρησε ο Γ. Δραγασάκης, με επιστολή που έστειλε στον Στ. Κασσελάκη, στην γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα στελέχη που έθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, την οποία κοινοποίησε και προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και τα μέλη της ΚΕ.

Στην επιστολή του υποστηρίζει πως «το κόμμα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ζητά να συσταθεί ολιγομελές άτυπο κέντρο ευθύνης, αντιπροσωπευτικό της σύνθεσης του κόμματος, που θα εποπτεύει την τήρηση των μέτρων οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που όπως αναφέρει πρέπει από κοινού να συμφωνηθούν. «Κατά τη γνώμη μου, αν αυτό το κλίμα δεν ανατραπεί, ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να αντιμετωπίσει όχι απλά κίνδυνο διάσπασης ή αποχώρησης κάποιων μελών, αλλά κίνδυνο κατακερματισμού και απαξίωσής του», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ