Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΥΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Νέα διαμαρτυρία από εργαζόμενους στο αμερικανικό Κογκρέσο

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αποστολή όπλων στο Ισραήλ προχωρούν οι λιμενεργάτες της Ιταλίας

ΗΠΑ - Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Κογκρέσο
ΗΠΑ - Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Κογκρέσο
Μετά από μια σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών μέσα στις ΗΠΑ ενάντια στο νέο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα, την Τετάρτη ήρθε η σειρά δεκάδων εργαζομένων του ίδιου του αμερικανικού Κογκρέσου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη σφαγή και να απαιτήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός, διαμηνύοντας ότι η σιωπή είναι συνενοχή!

Με συγκέντρωση έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, πάνω από 100 υπάλληλοι του Κογκρέσου τήρησαν ενός λεπτού σιγή και κατέθεσαν λουλούδια προς τιμήν των θυμάτων του πολέμου.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις τους: «Είμαστε υπάλληλοι του Κογκρέσου στο Καπιτώλιο και δεν αισθανόμαστε πλέον άνετα να σιωπούμε», δήλωσε ένας από αυτούς.

Ακόμα, κατήγγειλαν ότι πολίτες τηλεφωνούν καθημερινά στο Κογκρέσο και ζητούν να πιέσουν οι ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός, αλλά «τα περισσότερα μέλη του Κογκρέσου δεν ακούν τους ανθρώπους που εκπροσωπούν».

Η νέα αυτή κινητοποίηση στην «καρδιά» των ΗΠΑ ήταν συνέχεια ανάλογων δράσεων: Πριν λίγες βδομάδες, εκατοντάδες μουσουλμάνοι και Εβραίοι υπάλληλοι απέστειλαν ανοιχτή επιστολή που ζητούσαν από τους νομοθέτες να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών υποστηρίζουν την κατάπαυση του πυρός, ενώ οι πρόσφατες μαζικές - και συνεχιζόμενες - διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και πολλών Αμερικανοεβραίων, διακήρυξαν το αίτημα να σταματήσει η δολοφονία.

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην αποστολή όπλων στο Ισραήλ

ΙΤΑΛΙΑ - Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι λιμενεργάτες
ΙΤΑΛΙΑ - Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι λιμενεργάτες
Παράλληλα συνεχίζονται σε μια σειρά χώρες κινητοποιήσεις που βάζουν στο στόχαστρό τους υποδομές, εργοστάσια και εταιρείες που εξοπλίζουν στρατιωτικά το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο.

Στη Βρετανία, διαδηλωτές «κλειδώθηκαν» μεταξύ τους έξω από τα γραφεία της γαλλικής βιομηχανίας όπλων «Thales» στο Λονδίνο, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο κτίριο και καταγγέλλοντας τη σφαγή που συνεχίζεται, με τη συνενοχή και της βρετανικής κυβέρνησης.

Καταγγέλλοντας ότι η «Thales» συνεργάζεται με την εταιρεία όπλων «Elbit», έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων του Ισραήλ, οι διαδηλωτές άναψαν φωτοβολίδες και έριξαν κόκκινη μπογιά στα γραφεία της εταιρείας, συμβολίζοντας το αίμα χιλιάδων αθώων που χύνεται καθημερινά για... την «αυτοάμυνα του Ισραήλ».

Αλλά και στο Εδιμβούργο, διαδηλωτές ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία και πανό έξω από το κοινοβούλιο της Σκωτίας, με σύνθημα «Πάψτε να εξοπλίζετε το Ισραήλ!»

Την ίδια στιγμή, κινητοποιήσεις κατά της αξιοποίησης των λιμανιών της Ιταλίας για να σταλεί πολεμικό υλικό στη Μέση Ανατολή οργανώνονται σήμερα με πρωτοβουλία συνδικάτων λιμενεργατών.

Αντίστοιχες διαμαρτυρίες γίνονται όλες τις τελευταίες μέρες σε πολλές χώρες.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Εδιμβούργο, «Πάψτε να εξοπλίζετε το Ισραήλ!»

PA

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Εδιμβούργο, «Πάψτε να εξοπλίζετε το Ισραήλ!»
Στη Γένοβα, χτες λιμενεργάτες «έβαψαν» με φωτοβολίδες κόκκινο τον ουρανό, συμβολίζοντας έτσι αυτό που αντικρίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Γάζας, καθώς οι ισραηλινές βόμβες ισοπεδώνουν ανελέητα τη γη τους...

Σε σχετικό της κάλεσμα, η Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB) τονίζει: «Σταματήστε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, σταματήστε τη διακίνηση όπλων από τα ιταλικά λιμάνια (...) Το Συντονιστικό των εθνικών λιμένων της USB εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό που υφίσταται μια πραγματική γενοκτονία από το Ισραήλ. Υπάρχει μακρά παράδοση για τους εργάτες στα ιταλικά λιμάνια να πολεμούν ενάντια σε όλους τους πολέμους, κάθε φασισμό, κάθε ρατσισμό (...) Τα τελευταία χρόνια έχουμε ήδη συμμετάσχει σε συγκεκριμένες ενέργειες κατά της διακίνησης όπλων σε οποιαδήποτε σύγκρουση. Αυτό μας ωθεί να μην ανεχόμαστε με κανέναν τρόπο το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις φορτοεκφόρτωσης όπλων ή πολεμικού ή υλικοτεχνικού υλικού που συνδέονται με αυτή τη σφαγή μπορούν να γίνουν στα λιμάνια μας (...)

Το Συντονιστικό των εθνικών λιμένων της USB δρα έτσι ώστε η ευαισθησία που έχουν ήδη επιδείξει πολλά αγωνιστικά συνδικάτα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια για τον παλαιστινιακό λαό, να οδηγήσει σε μια γενικότερη δράση μποϊκοτάζ στα λιμάνια της (ευρωπαϊκής) ηπείρου και της Μεσογείου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ ενάντια στο ισραηλινό έγκλημα (2024-03-15 00:00:00.0)
Νέες μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (2024-02-21 00:00:00.0)
Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στην εμπλοκή (2024-01-24 00:00:00.0)
Απειλές για σφαγή «μέχρι τέλους» εκτοξεύει το Ισραήλ (2023-12-14 00:00:00.0)
Βελγικά συνδικάτα καλούν σε μπλοκάρισμα των αποστολών όπλων στο Ισραήλ (2023-11-02 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν στο Κογκρέσο με «ματοβαμμένες» παλάμες! (2023-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ