Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κοντέινερ για την Προσχολική Αγωγή σε προαύλιο συγκροτήματος που στεγάζει πέντε σχολεία!

Περιοδεία δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» χτες στο συγκρότημα της οδού Νικοπόλεως

Με τους συλλόγους διδασκόντων που συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Νικοπόλεως στην πλατεία Κολιάτσου (6η Δημοτική Κοινότητα) συζήτησαν χτες ο Νίκος Σοφιανός και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι σύλλογοι διδασκόντων κατέθεσαν τη διαμαρτυρία τους για την επιλογή του δήμου να τοποθετήσει 4 κοντέινερ στο προαύλιο των σχολείων, προκειμένου να λειτουργήσουν δομές Προσχολικής Αγωγής. Σημειώνεται ότι στο συγκρότημα στεγάζονται ήδη πέντε σχολεία: 8ο Γυμνάσιο, 8ο ΓΕΛ, 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο, 1ο Εσπερινό ΓΕΛ και 6ο Ειδικό Δημοτικό.

Ο Ν. Σοφιανός ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για την αντίθεση του ΚΚΕ στο συνολικό σχέδιο της δημοτικής αρχής που πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας και περιλαμβάνει τη χρήση του αύλειου χώρου συνολικά 14 σχολικών μονάδων για την εγκατάσταση κοντέινερ, καθώς επίσης τη διάθεση αιθουσών από άλλες 23 σχολικές μονάδες.

Με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση και χωρίς σχεδιασμό για ανέγερση ή χρήση κατάλληλων αιθουσών για την Προσχολική Αγωγή, κυβέρνηση και δήμος επιλέγουν για άλλη μια φορά να στοιβάζουν μαθητές και νήπια σε κοντέινερ και αίθουσες που αφαιρούνται από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία για να γίνουν αίθουσες Προσχολικής Αγωγής. Σε συνθήκες πανδημίας επιλέγουν να συνεχιστεί το στοίβαγμα μαθητών και να περιοριστεί ο χώρος προαυλισμού χιλιάδων μαθητών.

Το σχέδιο συμπληρώνεται με την τοποθέτηση κοντέινερ σε 10 αδόμητα οικόπεδα, για να λειτουργήσουν σε συνθήκες «προσωρινής μονιμότητας», αφού δεν υπάρχουν σχέδια - μελέτες - κονδύλια για να φτιαχτούν νέα σχολεία την επόμενη τετραετία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε κοινό αγώνα με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και τα 15μελή των μαθητών, για να αποτραπούν οι σχεδιασμοί του δήμου.

Για να αξιοποιηθούν δημοτικά κτίρια και κενά σχολικά κτίρια, να νοικιαστούν αίθουσες, να υλοποιηθούν γρήγορες διαδικασίες για την ανέγερση νέων κτιρίων σε δεκάδες χαρακτηρισμένα οικόπεδα. Εξάλλου, η κυβέρνηση και ο δήμος έδειξαν ότι μπορούν να υλοποιήσουν τέτοιες διαδικασίες με ταχύτητα, όπως έκαναν με τον «μεγάλο περίπατο» και με το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Βοτανικό. Για την Προσχολική Αγωγή, όμως, επιλέγουν κοντέινερ για τετράχρονα και πεντάχρονα, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήλωσαν ότι θα θέσουν το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, και κάλεσαν στη διαμαρτυρία που διοργανώνουν οι Ενώσεις Γονέων τη Δευτέρα 19 Απρίλη στο δημαρχείο.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων του 8ου Γυμνασίου - Λυκείου συλλέγονται υπογραφές κατοίκων της περιοχής σε κείμενο διαμαρτυρίας για τα κοντέινερ, όπου σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η αυλή του 8ου είναι από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στη γειτονιά και «με την εγκατάσταση των containers τα δικά μας νήπια καταδικάζετε να ξεκινήσουν τη μαθητική τους ζωή μέσα σε κλουβιά. Στερείτε από τη γειτονιά και τους κατοίκους της - τους εφήβους περισσότερο - ελεύθερο χώρο». Προσθέτουν δε ότι η κατάσταση είναι ασφυκτική και στο παρακείμενο 23ο Δημοτικό, που λειτουργεί με διπλή βάρδια εν έτει 2021 και σχεδιάζεται και εκεί να τοποθετηθεί κοντέινερ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για να πάρει ο λαός μια μεγάλη ανάσα στην πάλη του(2023-10-13 00:00:00.0)
Τα σχολεία εκπέμπουν SOS(2022-12-23 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο στοίβαγμα των νηπίων σε κοντέινερ(2021-08-27 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στη στέγαση σε κοντέινερ(2021-07-13 00:00:00.0)
Απαράδεκτες «λύσεις» σε βάρος των μαθητών(2021-05-19 00:00:00.0)
Ολο και περισσότερα προβλήματα συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα(2020-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ