Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Πολιτική κοροϊδίας μέχρι αηδίας

Πολιτική κοροϊδίας μέχρι αηδίας, επιμένει να ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών. Χτες τέθηκαν εκ νέου εύλογα ερωτήματα από δημοσιογράφους στους Γ. Δρυ και Β. Αργύρη. Ομως, στο όνομα της κυβερνητικής αλήθειας... και των ειλικρινών απαντήσεων... και οι δύο τους, έδωσαν ένα νέο ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης.

Μπορεί να έκαναν πως δεν ήξεραν για το ποια είναι η παραγωγή που έχει μπει στα εκκοκκιστήρια και πόσες είναι οι μη επιλέξιμες ποσότητες. Στην πραγματικότητα, όπως φάνηκε στη συνέχεια, ο Β. Αργύρης ήξερε ότι η εξόφληση της επιδότησης στο βαμβάκι θα είναι 50 δραχμές το κιλό. Προφανώς έριξε το νούμερο αυτό, αποσκοπώντας στον κατευνασμό της οργής των βαμβακοπαραγωγών, εξαιτίας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής και για να θολώσει τα νερά, ενόψει των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων. Στα πλαίσια αυτά, ο Β. Αργύρης ανέφερε πως μέχρι χτες οι τιμολογημένες ποσότητες που μπήκαν στα εκκοκκιστήρια είναι 1.032.000 τόνοι. Την περασμένη Παρασκευή, βέβαια, είχε πει πως είναι 1.022.000 τόνοι. Το νούμερο αυτό όμως διαψεύδεται κι από συνεργάτες του, οι οποίοι ανέφεραν ότι αφορά την τιμολογημένη ποσότητα στις αρχές του Γενάρη. Τώρα, πώς γίνεται ο Β. Αργύρης να εμφανίζει το 1.032.000 και πώς γίνεται μέσα σε τρεις βδομάδες να τιμολογήθηκαν μόνον άλλοι 10.000 τόνοι, αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Αν μπορεί, δηλαδή.

Πάντως, σε παρατήρηση - ερώτηση δημοσιογράφου ότι η παραγωγή βαμβακιού που μπήκε μέχρι τώρα στα εκκοκκιστήρια είναι 1.220.000, οι Γ. Δρυς και Β. Αργύρης δεν είχαν τα κότσια να τη διαψεύσουν ευθέως. Ο Β. Αργύρης, συνεχίζοντας το χαβά του, ανέφερε πως εξετάστηκαν και δικαιώθηκαν 9.500 εντάσεις (την περασμένη Παρασκευή είχε πει 7.500) και πως κρίθηκαν επιλέξιμοι 17.500 τόνοι βαμβακιού. Δεν είπε τίποτα για το τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δεκάδες χιλιάδες ενστάσεις, που εξαναγκάστηκαν να κάνουν οι βαμβακοπαραγωγοί και ούτε αν θα δικαιωθούν όλες και περιορίστηκε να αναφέρει μόνο πως θα παραληφθούν από τα εκκοκκιστήρια όλες οι ποσότητες βαμβακιού...

Επιπλέον υπουργός και υφυπουργός επιχείρησαν χτες να εμφανίσουν ότι και οι αγρότες συμφωνούν να επιδοτηθούν οι ποσότητες βαμβακιού πάνω από τα στρέμματα ΟΣΔΕ - που αναγνωρίζει βέβαια το υπουργείο Γεωργίας - και πρόσθεσαν ότι οι αγρότες συμφωνούν επίσης να μην επιδοτηθεί η μαρμαρόσκονη. Εντάξει, κανείς δε συμφωνεί να επιδοτηθεί η μαρμαρόσκονη για βαμβάκι, αλλά δε λέει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, πόσα κιλά είναι αυτή η μαρμαρόσκονη, που ζυγίστηκε για βαμβάκι; Αλλωστε, από ελέγχους όλα πάνε καλά, όπως λέγεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ