Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Τέρμα στις αυταπάτες

«Φτάνει πια! Τέρμα στις αυταπάτες. Με αγώνα διαρκείας θα ανατρέψουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης» είναι το μήνυμα που μεταφέρουν καθημερινά στα χωριά των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας και της Λευκάδας τα αγροτικά στελέχη της περιοχής, μετά τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων για συμμετοχή στις πανελλαδικές - παναγροτικές κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 28 Γενάρη.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους στις νέες κινητοποιήσεις μετά τον εμπαιγμό της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματά τους. Αιτήματα που διαμορφώθηκαν στις πανελλαδικές συσκέψεις των αγροτών το προηγούμενο διάστημα στον Παλαμά και τα Φάρσαλα.

Η παραγωγή της χρονιάς μετά την παρατεταμένη ξηρασία επηρέασε αρνητικά την ελιά στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να καταστραφεί. Επίσης στη Λευκάδα οι σταφυλοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι, μετά την παράδοση και της δεύτερης (!) σοδειάς, από την Ενωση. Στα Γιάννενα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, οι κτηνοτρόφοι βλέπουν σήμερα τα «σύννεφα της ιδιωτικοποίησης» να μαζεύονται ολοένα και περισσότερο πάνω από τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». Μια πιθανή ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου θα δώσει τη χαριστική βολή στην κτηνοτροφία ολόκληρης της περιοχής που ζει κυριολεκτικά από τη λειτουργία αυτού του εργοστασίου.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας «σπρώχνουν» τους αγροτοκτηνοτρόφους στους δρόμους του αγώνα. Τα αγωνιστικά ραντεβού μέχρι στιγμής για την ερχόμενη Δευτέρα είναι:

Στα Γιάννενα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους σε συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ στις 10.30 π.μ.

Στην Πρέβεζα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών καλεί σε συγκέντρωση στη γέφυρα Καλογήρου, στις 10 π.μ.

Στην Κέρκυρα, η Παγκερκυραϊκή Επιτροπή Αγώνα Αγροτών καλεί σε συλλαλητήριο μπροστά από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Αλυκές Ποταμού) στις 10 π.μ.

Στην Λευκάδα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών καλεί σε συλλαλητήριο μπροστά από το Εργατικό Κέντρο του νησιού, στις 9.30 π.μ.

Συλλαλητήριο στην Περιφέρεια

Νέο παναγροτικό - παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο θα γίνει στις 28 του Γενάρη στην Κέρκυρα, στην Περιφέρεια Ιόνιων νήσων (Αλυκές Ποταμού) στις 10 πμ. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Παγκερκυραϊκής Επιτροπής Αγώνα καλούνται οι αγρότες του νησιού να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και να συντονίσουν τον αγώνα τους με την αγροτιά της υπόλοιπης χώρας.

Το πλαίσιο της αγωνιστικής διεκδίκησης που θέτει η Επιτροπή Αγώνα είναι η πάλη:

  • Ενάντια στην καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών και ενάντια στα πλαφόν και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας της ΕΕ.
  • Για αξιοπρεπείς τιμές στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
  • Για άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του ελαιώνα σε συνδυασμό με έργα υποδομής και την εξασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος στο μεταβατικό στάδιο και τιμή παρέμβασης για το λάδι 1.000 το κιλό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ