Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός

Πονηρό «πέταγμα» μέχρι τη Θεσσαλονίκη κάνει σήμερα ο υπουργός Γεωργίας

Τα «μπλόκα» στους δρόμους στήνονται το ένα μετά το άλλο στην Κεντρική Μακεδονία, με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων, ενώ όλο και περισσότεροι αγρότες, συσπειρώνονται γύρω από τις συντονιστικές επιτροπές αγώνα, που σαν μανιτάρια φυτρώνουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Χτες οι αγρότες της Χαλκιδικής συγκέντρωσαν πάνω από 200 τρακτέρ στον κόμβο της Σοζόπολης και απέκλεισαν για μια ώρα το δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών. Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τη Δευτέρα 28 Γενάρη. «Δε μας έμεινε τίποτα άλλο από την κάθοδό μας στους δρόμους γιατί οι κυβερνώντες φαίνεται δεν έχουν αυτιά να ακούσουν τις φωνές απόγνωσης της αγροτιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε στα μπλόκα μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας», δηλώνει ο Παναγιώτης Τζούρας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τρίγλιας. Αιχμή των αιτημάτων των αγροτών της Χαλκιδικής αποτελεί η κατάργηση και καθυστέρηση των επιδοτήσεων για τα προϊόντα της περιοχής, όπως είναι τα σιτηρά, οι ελιές κλπ.

Επίσης, οι αγρότες της Ν. Φώκαιας, της Αφυτου και άλλων γειτονικών χωριών συνέχισαν και χτες τις κινητοποιήσεις τους, έχοντας παραταγμένα τα τρακτέρ τους κατά μήκος του δρόμου Μουδανιών - Κασσάνδρας.

Μετά από ευρεία σύσκεψη, δημιουργήθηκε χθες Συντονιστική Επιτροπή αγώνα του Βορειοδυτικού Λαγκαδά και αποφασίστηκε άμεσα να βγάλουν οι αγρότες της περιοχής τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών. Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν συνεταιριστές, αγροτοσυνδικαλιστές και αγρότες από τον Λαχανά, το Βερτίσκο, τα Κρούσια και την Ασσηρο. Οι αγρότες αναγγέλλουν ότι από σήμερα κλιμακώνουν τον αγώνα τους, κατεβάζοντας τα μηχανήματα τους στους δρόμους.

Στο μεταξύ αγωνιστικά θα απαντήσουν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια που αναλαμβάνουν να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα τους κάποιες δυνάμεις της ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα γίνεται συνάντηση στο υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης εκπροσώπων των δύο παραπάνω οργανώσεων με τον υπουργό Γεωργίας Γ.Δρυ. Οι λόγοι της πρωτοβουλίας αυτής είναι φυσικά μία «πυροσβεστικού» τύπου παρέμβαση, μήπως και αναστείλουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους. Μια προσπάθεια που θα πέσει στο κενό, καθώς επικρατεί μεγάλη αγανάκτηση ανάμεσα στην αγροτιά και καμία παραπλανητική κίνηση δεν μπορεί να ανακόψει το κλίμα αυτό.

Με προκήρυξή της, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί όλους τους αγρότες να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις 26 και 27 Γενάρη στις πλατείες των χωριών και στις 28 στους δρόμους. «Μεγάλη βοήθεια στην αντιαγροτική πολιτική, ρόλο πέμπτης φάλαγγας για την υπονόμευση των αγώνων τους έπαιξαν και παίζουν οι ηγεσίες της ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ. Αυτές ξεπούλησαν τους ηρωικούς αγώνες του 95-96 στην πιο κρίσιμη φάση τους και το ίδιο επιχειρούν και σήμερα με τη συκοφάντηση των αγώνων μας, με τη διάσπαση των κινητοποιήσεών μας. Γι' αυτό απαραίτητη προϋπόθεση για να δυναμώσουν οι κινητοποιήσεις και να έχουν επιτυχία οι αγώνες μας είναι να απομονωθούν οι ξεπουλημένοι της ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ», τονίζεται στην προκήρυξη της ΠΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ