Πέμπτη 24 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προετοιμάζονται πυρετωδώς

Τη Δευτέρα, οι Θεσσαλοί αγρότες θα κατευθυνθούν στα Τέμπη, με κομβόι που θα ξεκινήσουν από τα σημεία, όπου λίγο πριν θα γίνουν προσυγκεντρώσεις

Τις «μηχανές» του αγώνα «ζεσταίνουν» οι αγρότες της Θεσσαλίας για τη δυναμική κάθοδό τους στα Τέμπη, την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Γενάρη, ημέρα έναρξης των νέων πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι Θεσσαλοί αγρότες θα κατευθυνθούν στα Τέμπη με κομβόι που θα ξεκινήσουν από τα σημεία, όπου λίγο πριν θα γίνουν προσυγκεντρώσεις.

Οι Καρδιτσιώτες αγρότες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Ιτέα, οι Τρικαλινοί στις 11 π.μ. στο Μεγαλοχώρι και στις 12.30 το μεσημέρι στο Ζάρκο και οι Φαρσαλινοί στις 10 π.μ. στο στάδιο της πόλης.

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τις 28 Γενάρη, που θα σημάνει η νέα αγωνιστική εκκίνηση της μαχόμενης αγροτιάς και οι προετοιμασίες για την επιτυχία των κινητοποιήσεων εντείνονται. Καθημερινά, κλιμάκια του αγροτικού συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος πραγματοποιούν περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά των νομών της περιοχής και απευθύνουν κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στον αγώνα.

Μαχητική αγροτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες στην Ελασσόνα, στο Δημαρχείο της πόλης, όπου πολλοί αγρότες της επαρχίας έδωσαν το «παρών» τους. Στα αισιόδοξα μηνύματα που προμηνύουν την επιτυχία των νέων κινητοποιήσεων, αναφέρθηκαν, μιλώντας στη σύσκεψη, ο Χ. Αρχοντής, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και ο Β. Κατής, μέλος της διοίκησης. Μίλησε, επίσης, ο Ν. Μπαλτατζής, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελασσόνας. Αγροτική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 7 μ.μ., και στον Τύρναβο, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαξίμ».

Στα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του νομού, οι οποίοι εξέφρασαν την ενεργό συμπαράσταση και συμπαράταξή τους στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς. Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, των εμπόρων, του Συλλόγου Γυναικών κ.ά., επισημάνθηκε ότι ο αγώνας για την επιβίωση της αγροτιάς και την αναζωογόνηση της υπαίθρου δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά και τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους, τους νέους και όλα τα λαϊκά στρώματα.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα τους, αλλά θα τον συνεχίσουν και θα τον εντείνουν, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Μάλιστα, ύστερα και από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους απ' όλη τη χώρα, την περασμένη Παρασκευή, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, η οποία απέρριψε τα αιτήματά τους, δηλώνουν ακόμα πιο αποφασισμένοι να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ