Σάββατο 26 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Περιπλανήσεις... ζωγραφικής

Εργο του Γ. Καστρίτση
Εργο του Γ. Καστρίτση
Εκθεση έργων ζωγραφικής του Γιάννη Καστρίτση εγκαινιάζεται στις 29 του Γενάρη στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3). Κάτω από τον τίτλο «Ο Διονύσιος εκ Φουρνά και άλλες ιστορίες», ο ζωγράφος παρουσιάζει έργα των δύο τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για έργα μεγάλων διαστάσεων που λειτουργούν τόσο ατομικά όσο και ως σύνολο, δημιουργώντας ένα εικαστικό περιβάλλον. Ο εικαστικός του χώρος είναι πρωτογενής, υπό διαμόρφωση, όπου η ζωγραφική πράξη συνδιαλέγεται με το προσωπικό βίωμα και την ανάμνηση. «Οπως και στην προηγούμενη δουλειά του» σημειώνεται στον κατάλογο «ο Καστρίτσης κινείται με ευκολία ανάμεσα στην αφαίρεση και την αναπαράσταση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις εκφραστικές δυνατότητες των υλικών. Το χαρακτηριστικό της τωρινής δουλειάς του Καστρίτση είναι ότι το στοιχείο της αφήγησης είναι πιο έκδηλο». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 του Φλεβάρη.

  • Εργα ζωγραφικής του Σπύρου Κωτσαλά φιλοξενούνται στην αίθουσα τέχνης «έκφραση» (Μεταξά και Φοίβης 11). Ο καλλιτέχνης αντλεί τη θεματολογία του από απλά, καθημερινά αντικείμενα και εικόνες. Ζωγραφίζει ασταμάτητα ό,τι τον κεντρίζει γύρω του, είτε σχηματικά είτε χρωματικά. Νεκρές φύσεις μέσα από το εργαστήριό του με μικρά και ταπεινά αντικείμενα, οικεία όμως σε όλους μας. Εσωτερικά από τον περιβάλλοντα χώρο του - μια απλή μεγάλη βρύση, μια πόρτα ενός παλιού ψυγείου πάγου που τη βλέπουμε με την τρυφερή νοσταλγία μιας εποχής που πέρασε...

Οπως έγραφε το 1999 ο Ματθαίος Μουντές για τα τοπία του Σ. Κωτσαλά «... μια στέρεη χρωματική έξαρση κυριαρχεί σ' όλα τα τοπία της φρυγμένης γης του Κωτσαλά. Οι γαιώδεις γκάμες, το παλιό και ξεθυμασμένο πράσινο, η σκουριά των βράχων, τ' απομεινάρια παλιών κτισμάτων, διαβαθμίζουν την εικαστική δημιουργία και μας παρασύρουν στη γεύση των οραμάτων της γης, που έρχεται εκ βαθέων...». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ