Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτογράφισαν τα μνημεία

Εγκαινιάστηκε χτες στην Αίθουσα Τέχνης της «Στοάς του Βιβλίου» (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) η Διεθνής Φωτογραφική Εμπειρία Μνημείων - Φωτογραφικές Μεταμορφώσεις. Θα παρουσιαστούν οι 145 φωτογραφίες νέων από 19 χώρες(Αζερμπαϊτζάν, Ανδόρρα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, ΠΓΔ Μακεδονίας, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τυνησία, Τουρκία και Ελλάδα) που διακρίθηκαν στην 6η Διεθνή Φωτογραφική Εμπειρία Μνημείων.

Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με σκοπό τη γνωριμία των πολιτών με την πολιτιστική τους κληρονομιά και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας των μνημείων.

Η Ελλάδα συμμετέχει με έργα μαθητών των Ενιαίων και Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων και σπουδαστών των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟ και θα διαρκέσει έως τις 2/2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.30 και 18.00-21.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ