Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά εργατική - λαϊκή συσπείρωση

Σε πλήρη εξέλιξη η εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων και όλου του λαού για τους στόχους των συλλαλητηρίων από τα οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς

Ενα αποφασιστικό, αγωνιστικό «όχι» στην κυβερνητική πολιτική η οποία χτυπά ανελέητα τις εργασιακές, ασφαλιστικές, οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις των λαϊκών στρωμάτων, καλούνται να βροντοφωνάξουν, με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 31 Γενάρη οι εργατοϋπάλληλοι, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική που αποσπά από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους, στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη μια τεράστια προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου για τους στόχους των κινητοποιήσεων. Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές σε όλη τη χώρα «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς και τις γειτονιές, μιλούν με τους συναδέλφους τους για την αναγκαιότητα αγωνιστικής αντίδρασης, καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε δεκάδες πόλεις.

Οι περιοδείες, το μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, οι διάφορες εκδηλώσεις και συσκέψεις που ακατάπαυστα γίνονται εδώ και μέρες, θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, με στόχο να πειστούν όλο και περισσότεροι ότι στις 31 Γενάρη πρέπει να δώσουν κι αυτοί το «παρών», να αγωνιστούν ενάντια στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Στο στόχαστρο των δυνάμεων που αντιστέκονται, βρίσκεται η πολιτική της ανεργίας, της ακρίβειας, της φτώχειας. Στην πρώτη σειρά της διεκδίκησης ξεχωρίζουν τα αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για υγεία και παιδεία που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Η συμμετοχή στα συλλαλητήρια αποκτά ιδιαίτερη αξία αυτή την ώρα, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το «τελικό χτύπημα» στο ασφαλιστικό, ενώ καθημερινά οι ανατιμήσεις λόγω της έλευσης του ευρώ δυσκολεύουν τη ζωή των εργαζομένων και όλου του λαού. Η κυβέρνηση, βοηθούμενη από τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκει να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης στα σχέδιά της. Μια ισχυρή αγωνιστική απάντηση σε αυτά τα σχέδια μπορεί όχι μόνο να τα ανακόψει, αλλά και να τα ανατρέψει.

Το ΠΑΜΕ σηκώνει τη σημαία του αγώνα και καλεί στη διεκδίκηση: Δημόσιας και Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους. Δωρεάν και δημόσιας υγείας. Σύνταξης στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Συνταξιοδότησης με 30 χρόνια εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Βασικού μισθού 300 χιλ. δραχμών και κατώτερης σύνταξης 250 χιλ. δραχμών. Πλήρους και σταθερής απασχόλησης με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Διακοπής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Απεμπλοκής της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ