Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Με παιδιά των Παλαιστινίων που ζουν στη χώρα μας ένωσαν τα παιδικά τους χαμόγελα και τις χαρούμενες φωνές τους τα παιδιά των Ελλήνων μηχανικών εμπορικού ναυτικού στην παιδική γιορτή που διοργάνωσε η ΠΕΜΕΝ στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Τα παιδιά απόλαυσαν θεατρική παράσταση από το θίασο του Γιάννη Καλατζόπουλου, που έπαιξε το έργο «Ο ελληνικός κύκλος με την κιμωλία», παραδοσιακούς παλαιστινιακούς χορούς και ελληνικούς χορούς από το πολιτιστικό παιδικό τμήμα της Ενωσης Μηχανικών. Ενώ στο τέλος τα «περίμεναν» πλούσια δώρα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας, καλωσορίζοντας τα παιδιά, ανέφερε ότι «η φετινή γιορτή μας είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Παλαιστίνης, που μαζί με τους γονείς τους αγωνίζονται για εθνική ανεξαρτησία για να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα» και τόνισε ότι οι μηχανικοί θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν για να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, για να κλιμακωθεί ο αγώνας και των Ελλήνων εργαζομένων ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Στη γιορτή παραβρέθηκε ο πρόξενος της Παλαιστίνης Jsmat Sabri, ο οποίος επισήμανε ότι τα παιδιά στην Παλαιστίνη «διανύουν με κίνδυνο της ζωής τους μέσα από δυσδιάβατους δρόμους και μπλόκα ακόμα και 4 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πάνε στο σχολείο. Ενας από τους βασικούς λόγους που είναι ακόμα ζωντανό το κίνημα των Παλαιστινίων είναι το επίπεδο της μόρφωσής τους. Είμαστε η τρίτη χώρα στον κόσμο από πλευράς αριθμού πτυχιούχων. Οπλιζόμαστε και με τη γνώση της επιστήμης για να πολεμήσουμε τον εχθρό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ