Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Στο πλευρό των λιμενικών το ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε το Σάββατο συνάντηση με την Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας (ΕΠΛΣ - μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών). Από πλευράς του ΚΚΕ στη συνάντηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, ενώ από την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος, Κώστας Κυράνης (πρόεδρος ΠΟΛ), ο γενικός γραμματέας, Λουκάς Βούτσης, ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Σουλίνας, ο Νέστορας Κοντογιάννης, μέλος του ΔΣ.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών και της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας στάθηκε ιδιαίτερα στους λόγους που οδήγησαν εκατοντάδες στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, μέσα από τις Ενώσεις τους, να πάρουν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν τη νέα Ομοσπονδία τον Οκτώβρη του 2020.

Ακόμα, ανέδειξε μια σειρά από προβλήματα στην περιοχή (Μαγνησία - Βόρειες Σποράδες, Λάρισα), όπως η υποστελέχωση και η μείωση των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών, η παραβίαση του ωραρίου καθώς και η συσσώρευση χρωστούμενων ρεπό κι αδειών.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες υπηρετούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που βέβαια καθορίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Αυτές είτε πετσόκοψαν το εισόδημα των λιμενικών είτε το διατήρησαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Τόνισαν ιδιαίτερα την επίθεση που δέχεται ο λαός από το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Την ίδια στιγμή οι λιμενικοί όπως και το προσωπικό των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, αξιοποιούνται ως θεματοφύλακες της αντιλαϊκής πολιτικής, ενισχύοντας τον κατασταλτικό τους ρόλο. Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν ό,τι μέσα διαθέτουν για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ