Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
«Ηρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων για ΗΠΑ και ΕΕ»

«Ηρθε η ώρα να πάρουν δύσκολες αποφάσεις οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι», δήλωσε χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Α. Αραγκτσί, που ηγείται της ιρανικής αντιπροσωπείας στη Βιέννη, συμμετέχοντας σε έμμεσες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Εκτίμησε ότι έως τώρα έχει γίνει «καλή πρόοδος», εκφράζοντας την ελπίδα ότι η «άλλη πλευρά» θα καταφέρει να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις για να επιτευχθεί συμφωνία, μετά και την ολοκλήρωση του πέμπτου γύρου διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα δε με τον Ιρανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι επικείμενες ιρανικές προεδρικές εκλογές της 18ης Ιούνη δεν αναμένεται να προκαλέσουν επιπλέον καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις.

Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Τεχεράνης

Το ίδιο διάστημα, προβληματισμό προκαλεί στην Τεχεράνη η «περίεργη» ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη και έκαιγε χτες για δεύτερη μέρα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας, Tondgooyan Petrochemical Co, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 ατόμων, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρότερη κατάσταση. Τελικά η πυρκαγιά έσβησε νωρίς χτες το απόγευμα, μετά από 20 ώρες...

Οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Πετρελαίου ανέφεραν ως πιθανή αιτία κάποια διαρροή σε δύο δεξαμενές αποβλήτων, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα (ακόμη και αυτό της δολιοφθοράς) ερευνώνται. Ο υπουργός Πετρελαίου, Μπ. Ζανγκανέχ, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα στον ομαλό ανεφοδιασμό της χώρας σε καύσιμα, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε στη συνέχεια τη δημιουργία μεγάλων ουρών έξω από βενζινάδικα της Τεχεράνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ