Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Σπάμε τις αυταπάτες»

Αγωνιστική πρωτοβουλία 64 εκλεγμένων σε διοικητικά συμβούλια σπουδαστών, που καλούν σε παλλαϊκό συντονισμό

«Η "ανωτατοποίηση" αποδείχτηκε κοροϊδία». Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει πλέον από πολλά μέλη της κοινότητας των ΤΕΙ, που βιώνουν την ουσιαστική υποβάθμιση των ιδρυμάτων και αντιδρούν. Σ' αυτό το πλαίσιο, 64 σπουδαστές, εκλεγμένοι σε διοικητικά συμβούλια σπουδαστικών συλλόγων από ΤΕΙ όλης της χώρας, παίρνουν μια κοινή πρωτοβουλία και υπογράφουν ένα κείμενο - κάλεσμα αγώνα προς όλους τους σπουδαστές.

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα ΤΕΙ, το κλείσιμο των σχολών, αλλά κυρίως την ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση των σπουδών μας, την απαξίωση των πτυχίων, την "ξαναζεσταμένη σούπα" περί ανωτατοποίησης, που μόνο σαν φάρσα μοιάζει, όταν κανείς διαπιστώνει ποια είναι η πραγματικότητα, καλούμε τους σπουδαστές, το σπουδαστικό κίνημα να αντιδράσει», σημειώνουν στο κείμενό τους οι εκλεγμένοι σπουδαστές.

Διαπιστώνουν ακόμα ότι ο διαχωρισμός ΑΕΙ και ΤΕΙ παραμένει, ότι τίποτα στη ζωή των σπουδαστών δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αντίθετα τα πράγματα χειροτέρεψαν. Απέναντι σ' αυτά τονίζουν: «Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Σπάμε τις αυταπάτες. Απορρίπτουμε όλους αυτούς που μας έταζαν λαγούς με πετραχήλια, κρύβοντας την αλήθεια».

Οι εκλεγμένοι σπουδαστές, που παίρνουν αυτή την πρωτοβουλία, καλούν όλους σπουδαστές σε Γενικές Συνελεύσεις, με σκοπό να παρθούν αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, προβάλλοντας την ανάγκη για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. «Επιδιώκουμε - τονίζουν κλείνοντας - το συντονισμό των σπουδαστών, των καθηγητών, με όλο το λαό, γιατί το ζήτημα της Παιδείας μας αφορά όλους. Παλεύουμε για να δημιουργήσουμε παλλαϊκό κίνημα Παιδείας, απορρίπτοντας συντεχνιακές λογικές, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ανάγκη ρήξης με το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ