Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ
Συντονισμένη απάντηση από τη βάση

Στις καλένδες η υπόθεση της απεργίας από την πλειοψηφία της ΔΟΕ

Στις... καλένδες παραπέμφθηκε ο καθορισμός ημερομηνίας νέας κινητοποίησης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς η χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με ευθύνη της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, δεν κατέληξε σε αποφάσεις. Κατά την ολομέλεια προέδρων των τοπικών διδασκαλικών συλλόγων, που έγινε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο, η πρόταση της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΟΕ για απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Φλεβάρη δεν εγκρίθηκε, καθώς η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων προέδρων καταψήφισε το πλαίσιο, το οποίο κινείται σε κατεύθυνση «διορθωτική» και αναφέρεται σε διατάξεις του νόμου για την αξιολόγηση. Ωστόσο, περίπου 40 από τους παρευρισκόμενους προέδρους στήριξαν ψήφισμα για την κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση στο σύνολό του. Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, οι παρατάξεις κατέθεσαν τις προτάσεις τους, αλλά η πλειοψηφία ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ παρότι συμφωνεί στο διεκδικητικό πλαίσιο και στην πραγματοποίηση απεργίας, δε συνέκλινε στις ημερομηνίες. Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ επέμεινε στο διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η παράταξη και στρέφεται στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του νέου νόμου, και πρότεινε συμμετοχή της ΔΟΕ στην πανεργατική κινητοποίηση στις 31 Γενάρη, απεργία του κλάδου μαζί με την ΟΛΜΕ στις 8 Φλεβάρη και 48ωρη απεργία στις 20 και 21 Φλεβάρη με συλλαλητήρια και νέα ολομέλεια προέδρων στις 23 Φλεβάρη.

«Εκτιμούμε ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση η βάση του κλάδου πρέπει να πάρει την υπόθεση του αγώνα και της κοινής δράσης στα χέρια της. Η συνέχεια επιβάλλεται να δοθεί από τα κάτω, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες και στη λογική της συναίνεσης και της υποταγής», δηλώνει στο «Ρ» ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ Θ. Γκεσούλης. «Μπορούμε με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και ΔΣ των Συλλόγων, με επιτροπές αγώνα και μαζικές - αγωνιστικές - συντονισμένες πρωτοβουλίες που θα συναντιούνται στην ταξική συσπείρωση των εργαζομένων, να αποτρέψουμε τα όποια αντιλαϊκά σε βάρος μας μέτρα και σχεδιασμούς», σημειώνει ο συνδικαλιστής.

Στο μεταξύ, και ενώ η ΟΛΜΕ έχει ήδη εξαγγείλει απεργία για τις 8 Φλεβάρη, ο υπουργός Παιδείας χτες εξέφρασε την πεποίθηση ότι δε θα υπάρξει σύγκρουση για το θέμα του τριπλού νόμου, ο οποίος οδηγεί στη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ποιοτικό βήμα», λέγοντας ότι το υπουργείο επιμένει σε αυτό ως «αίτημα της εκπαίδευσης» και επανέλαβε τα περί «αναβάθμισης του εκπαιδευτικού» μέσα από την αξιολόγηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ