Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με Διαδίκτυο «απαντούν» στα προβλήματα

Στο πνεύμα της γενικότερης αντίληψης που επιχειρείται να καλλιεργηθεί, ότι δηλαδή οι νέες τεχνολογίες είναι η πανάκεια στα προβλήματα της εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου παρουσίασε χτες την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, τη διασύνδεση δηλαδή των σχολείων με το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει ενταχθεί το 99,81% των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το 17,08% των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα 141 ΙΕΚ. Η αναλογία μαθητών ανά υπολογιστή έχει σημειώσει πρόοδο σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά, καθώς σήμερα αντιστοιχεί ένας υπολογιστής ανά 16 μαθητές στα γυμνάσια και ένας υπολογιστής ανά 13 μαθητές στα Ενιαία Λύκεια και τα ΤΕΕ. Πρόκειται για τη σπουδή που έχει δείξει το υπουργείο Παιδείας για να υλοποιήσει την απόφαση της Λισαβόνας για τις νέες τεχνολογίες, ενώ την ίδια στιγμή τα προβλήματα που ξεκινούν από την έλλειψη υποδομής στην εκπαίδευση και φτάνουν μέχρι την εγκατάλειψη του σχολείου λόγω της μεταρρύθμισης, παραμένουν και εντείνονται.

Ο υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης επικοινώνησε χτες με σχολεία της Σύρου, της Σάμου, του Ηρακλείου, της Κοζάνης, και δεν έλειψαν τα παράπονα για ελλείψεις σε προσωπικό, κάλυψη θέσεων από αναπληρωτές και ωρομίσθιους και καθυστερήσεις στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών. Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι μέσω του δικτύου διευκολύνεται το έργο του υπουργείου καθώς τα στοιχεία για την κατάσταση των σχολείων θα φτάνουν απευθείας χωρίς «πεδίο αμφισβητήσεων», γεννώντας το εύλογο ερώτημα αν έφταιγε τελικά η έλλειψη του ΙΝΤΕΡΝΕΤ για τις ελλείψεις και σε εκπαιδευτικούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ