Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοινή πάλη Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων εργαζομένων ενάντια στην εργαλειοποίηση του Προσφυγικού από την ΕΕ

Στη «Δεύτερη διακοινοβουλευτική Διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τη μετανάστευση και το άσυλο» συμμετείχε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλοντας τη βάρβαρη πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέδειξε την εργαλειοποίηση του Προσφυγικού στο έδαφος των σφοδρών ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων τονίζοντας τη σημασία του κοινού αγώνα των εργαζομένων σε κάθε χώρα, των μεταναστών και προσφύγων, ενάντια στις αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ομιλία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Ως "ολιστική και ολοκληρωμένη διαχείριση του Προσφυγικού" η ΕΕ εννοεί τη στρατηγική εργαλειοποίησης του Προσφυγικού για τους γεωπολιτικούς στόχους της. Επιδιώκει στο έδαφος των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών για τη μεγαλύτερη διείσδυσή της σε τρίτες χώρες, είτε προέλευσης είτε διέλευσης μεταναστών, να επωφεληθούν οι δικοί της επιχειρηματικοί όμιλοι σε βάρος των ανταγωνιστών της ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας.

ΕΕ και κυβερνήσεις επικαλούνται την προώθηση των "ανθρωπιστικών προτύπων" τους σε τρίτες χώρες. Αλήθεια, ποια είναι άραγε αυτά; Ο εφιάλτης της Μόριας; Οι απελάσεις με τη συνδρομή της Frontex ή η άγρια καταστολή στη Θέουτα; `Η μήπως οι απελάσεις Σύρων προσφύγων από τη Δανία πίσω στην κόλαση της χώρας τους; Οι δε ισχυρισμοί σας ότι οι Μόριες τελείωσαν διαψεύδονται. Μόνο τον τελευταίο μήνα είχαμε τρεις θανάτους και μία γέννα κυριολεκτικά στην πύλη του κέντρου της ΒΙΑΛ στη Χίο, ενώ πάνω από 1.000 ασυνόδευτα ανήλικα καταγράφονται σε καθεστώς αστεγίας. Η λεγόμενη "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" του Δουβλίνου και της δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας χρεοκόπησε και συνεχίζει να εγκλωβίζει χιλιάδες σε στρατόπεδα - φυλακές στην Ελλάδα κι ενώ οι κάτοικοι συνεχίζουν να εναντιώνονται στην κατασκευή τους. Πολλαπλασιάζονται οι υπερδομές - φυλακές γιατί είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα μέτωπα και οι προσφυγικές ροές και πάλι με ευθύνη της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των συμμάχων τους.

Απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα απάντηση αποτελεί η κοινή πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρα, μεταναστών και προσφύγων, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καταπολεμώντας την ξενοφοβία, απομονώνοντας τις ρατσιστικές κραυγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ