Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Πάρνωνα

Στην συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προχώρησαν την Κυριακή 13 Ιούνη, μετά από μια πλατιά ανοιχτή και μαζική συγκέντρωση στην πλατεία του Κοσμά Αρκαδίας, φορείς της περιοχής μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (ΕΚΑ) και των προέδρων και Κοινοτικών Συμβουλίων Κοσμά και Καρυών.

Την Επιτροπή Αγώνα συγκροτούν εκπρόσωποι του ΕΚΑ, των κοινοτήτων Κοσμά και Καρυών, των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Λακωνίας και Τρίπολης - Βόρειας Κυνουρίας, των συνταξιουχικών οργανώσεων, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αρκαδίας, της Επιτροπής Αγώνα δήμου Ευρώτα. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, στην Επιτροπή μπορεί να συμμετάσχει όποιος συμφωνεί με το πλαίσιο.

Στην ανακοίνωση των φορέων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στον Πάρνωνα και στους άλλους ορεινούς όγκους στην Πελοπόννησο, θα δεσμευτούν και θα καταστραφούν χιλιάδες στρέμματα δάσους, θα προκληθούν ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής στη χλωρίδα και στην πανίδα. Ο τεράστιος όγκος εκσκαφών - εκβραχισμών, τα εκατοντάδες χιλιάδες m3 μπετόν και σίδηρο και τα κουφάρια των ανεμογεννητριών θα μείνουν για πάντα στον Πάρνωνα και στους άλλους ορεινούς όγκους στην Πελοπόννησο. Η εκπομπή υποήχων θα επηρεάσει όχι μόνο την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, αλλά και την υγεία των ανθρώπων».

Και καταλήγει: «Εμείς θεωρούμε ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός και η αξιοποίηση όλων των πλούσιων ενεργειακών πηγών που διαθέτει η χώρα μας (ορυκτά καύσιμα, φυσικό αέριο, νερά, αέρας, ήλιος κ.λπ.) πρέπει να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες (ρεύμα φθηνό για τα λαϊκά στρώματα) και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι».

Μετά τη συγκέντρωση μαζεύτηκαν εκατοντάδες υπογραφές στο κείμενο με το πλαίσιο συσπείρωσης και αποφασίστηκε πλατιά εξόρμηση για τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων υπογραφών, που θα είναι ένα γερό όπλο στις συναντήσεις - παραστάσεις σε κάθε αρμόδιο (δήμους, Περιφέρεια, υπουργούς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ