Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Σοβιετικής Ενωσης

Στο χαιρετιστήριο μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης, ο Α' Γραμματέας της ΚΕ Σεργκέι Αλεξαντρόφ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Το ΚΚΣΕ εκφράζει τη διεθνή αλληλεγγύη προς τους κομμουνιστές της Ελλάδας και εύχεται τη δημιουργική και επιτυχή δουλειά του Συνεδρίου του Κόμματός σας προς όφελος ενός λαμπρού μέλλοντος για τον λαό της Ελλάδας.

Το Κόμμα μας εκτιμά βαθιά τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στον αγώνα που δίνει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλου του ελληνικού λαού, τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ στην ενίσχυση της διεθνούς αλληλεγγύης των εργαζομένων, καθώς και την επίμονη και αταλάντευτη χάραξη γραμμής βασισμένης στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού στο Διεθνές Κομμουνιστικό και Εργατικό Κίνημα, στον αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό και ρεβιζιονισμό.

Το Κόμμα σας, για πάνω από 100 χρόνια, έχει συσσωρεύσει πλούσια και πολύτιμη πείρα στον τομέα της ιδεολογικοπολιτικής πάλης και συμμετοχής στους λαϊκούς αγώνες. Θεωρούμε ότι κατά την περίοδο μεταξύ του 20ού και 21ου Συνεδρίου (όπως και πρωτύτερα), η ΚΕ του ΚΚΕ διεξήγαγε με επιμονή και επιδεξιότητα μία ξεκάθαρη μαρξιστική - λενινιστική πολιτική στον αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Το ΚΚΕ έδωσε σημαντικές πολιτικές μάχες στις εκλογές όλων των επιπέδων, πάλεψε για την αναδιοργάνωση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την παραποίηση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών. Τα μέλη και τα ηγετικά στελέχη του Κόμματος βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, ενάντια στις ευρωενωσιακές, κυβερνητικές και εργοδοτικές επιθέσεις, καθώς επίσης στην πάλη των μαθητών και σπουδαστών και του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ