Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Μαζική συγκέντρωση για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Αντιστέκονται στις εργολαβίες και τις ατομικές συμβάσεις οι εργαζόμενοι

Από τη συγκέντρωση στο ΤΕΠ
Από τη συγκέντρωση στο ΤΕΠ
Μαζική συγκέντρωση ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του «Ευαγγελισμού» πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο ΤΕΠ, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ).

Οι εργαζόμενοι έκαναν σαφή την πρόθεσή τους να βάλουν φρένο στις εργολαβίες και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. «Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Εχουμε πολλά να κάνουμε για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, για τους επικουρικούς που απολύονται στις 31 Οκτώβρη. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί μέχρι να πετύχουμε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, μέχρι όλοι οι συμβασιούχοι να γίνουν αορίστου χρόνου», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Σιώρας, ενώ τη συμπαράσταση στον αγώνα των καθαριστών εξέφρασε η Γιάννα Σαρρή, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αττικής.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στη Β. Σοφίας, με συνθήματα «Δώστε λεφτά για την Υγεία, έξω οι εργολάβοι απ' τα νοσοκομεία», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά».

Η πορεία επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος δήλωσε πως είναι πολιτική απόφαση του υπουργείου το καθεστώς εργασίας στην καθαριότητα και, με βάση το νόμο, η διοίκηση του Ιδρύματος θα δρομολογήσει το νέο διαγωνισμό προμηθειών για επαναφορά του εργολάβου. Το γεγονός προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων καθώς ο νέος διαγωνισμός θα σημάνει εκατοντάδες απολύσεις καθαριστών - εργατών και νέα, ακόμη πιο βαριά δεσμά για τους εργαζόμενους, κάθετη επιδείνωση σε μισθούς, αλλά και όρους υγείας και ασφάλειας, μεγαλύτερη δυσλειτουργία και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα με τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία και τις συγκεντρώσεις (βλ. σελ. 9 - 11) το πρωί στο Σύνταγμα (με προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος) και το απόγευμα επίσης στο Σύνταγμα (με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια), καταδικάζοντας το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που, σε συνδυασμό με το καθεστώς των εργολαβιών, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τους όρους δουλειάς και τη ζωή της εργατικής τάξης.

Αύριο Πέμπτη θα γίνει νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την κλιμάκωση της δράσης του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ