Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να γίνουν προσλήψεις στο ΙΚΑ

Οι μεγάλες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού απαιτούν ικανό αριθμό προσλήψεων, για να καλυφθούν τα κενά

Το ζήτημα των τεράστιων ελλείψεων διοικητικού προσωπικού στο ΙΚΑ, το οποίο έχει σαν συνέπεια τη σημαντική ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται: «Εκρηκτική είναι η κατάσταση στα υποκαταστήματα του ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, αφού παραμένουν κενές οι 3,5 χιλιάδες θέσεις διοικητικού προσωπικού από τις περίπου 12,5 χιλιάδες οργανικές θέσεις, οι οποίες προβλέπονται από τον Οργανισμό του Ιδρύματος, που συντάχτηκε πριν από 15 χρόνια, με βάση τις τότε ανάγκες, οι οποίες στο μεταξύ έχουν αυξηθεί».

Οι δύο βουλευτές προσθέτουν ότι «το αποτέλεσμα είναι η αφάνταστη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, η αύξηση της εισφοροδιαφυγής, η σχεδόν παντελής απουσία υπηρεσιών του ΙΚΑ σε περιοχές της ορεινής και της νησιωτικής Ελλάδας».

Επισημαίνουν ακόμη ότι «η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε πρόσληψη 520 υπαλλήλων - πέρα από το γεγονός ότι καθυστερεί - δεν πρόκειται καν να βελτιώσει έστω και λίγο την κατάσταση, αφού οι υπάλληλοι του ιδρύματος που θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2002 ξεπερνούν τους 500. Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος - μπροστά στην αδιαφορία της κυβέρνησης - ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, ζητώντας νέες προσλήψεις».

Τέλος, ο υπουργός ερωτάται «ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις διοικητικού προσωπικού στο ΙΚΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ