Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 31 ΓΕΝΑΡΗ
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σ' όλη τη χώρα

Δεκάδες οι καθημερινές περιοδείες στους χώρους δουλιάς. Συναγερμός στην Αθήνα για την κεντρική συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παλιό Δημαρχείο)

Εργατικό συναγερμό στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις συνοικίες έχουν σημάνει τα στελέχη του ΠΑΜΕ, που καθημερινά περιοδεύουν, καλώντας τους εργαζόμενους στο αυριανό συλλαλητήριο της Αθήνας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 6 μ.μ. Περιοδείες και συζητήσεις γίνονται σ' όλη τη χώρα, από την Κρήτη έως τα Γιάννενα κι από τον Εβρο έως τα νησιά του Αιγαίου. Παντού αναδεικνύεται καθαρά η θέληση των εργαζομένων πιο αποφασιστικά να παλέψουν για ουσιαστικές αυξήσεις, να βάλουν φρένο στην πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας και της ακρίβειας. Να απαιτήσουν με μια φωνή «ως εδώ και μη παρέκει»!

Γιατί οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά, ότι μπορεί να ήρθε το ευρώ, αλλά μαζί του ήρθαν και νέες ανατιμήσεις, που εξαερώνουν το οικογενειακό εισόδημά. Ξέρουν, ότι μαζί με τα απογευματινά ιατρεία ήρθε ακόμη μία δόση ιδιωτικοποίησης, που τους υποχρεώνει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οπως πληρώνουν για την παιδεία των παιδιών τους. Γιατί βλέπουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι με το «δάχτυλο στη σκανδάλη». Στο στόχαστρό της τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι συντάξεις, τα αποθεματικά και η περιουσία των Ταμείων, που τα έχουν πληρώσει με αίμα.

Γιατί κάθε μέρα μετράνε και νέες χαμένες θέσεις εργασίας. Βιώνουν την υποαπασχόληση, την εντατικοποίηση, την εργοδοτική τρομοκρατία, μετράνε τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων, τους χτυπημένους από τις επαγγελματικές ασθένειες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και γιατί θέλουν να ζήσουν μια άλλη ζωή, αύριο θα δώσουν μαχητικό «παρών» στα συλλαλητήρια. Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, θα είναι όλοι εκεί. Αντρες και γυναίκες, συνταξιούχοι και νέοι, άνεργοι και μετανάστες. Θα είναι εκεί, γιατί μπροστά στη συνολική επίθεση του κεφαλαίου, μια μπορεί να είναι η απάντηση: Η πλατιά εργατική-λαϊκή συσπείρωση. Απάντηση μπορεί να είναι μόνο ένα ισχυρό, μαζικό κίνημα, που αντιστέκεται και διεκδικεί.

Διεκδικεί δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Βασικό μισθό στις 300.000 δραχμές και κατώτερη σύνταξη στις 250.000. Πλήρη σταθερή απασχόληση με 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Που απαιτεί την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών του, τον πλούτο που παράγει και του τον κλέβουν.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα σωματεία και οι φορείς που παίρνουν αποφάσεις με τις οποίες καλούν τα μέλη τους στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Χτες προστέθηκαν στον κατάλογο των συμμετοχών αυτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), του Συλλόγου Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) και της Αγωνιστικής Πανδημοκρατικής Ενότητας Λογοτεχνών και Συνεργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ