Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Μακραίνουν οι σειρές με τα ράντζα

Στην τελευταία εφημερία νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους 190 ασθενείς

Από βδομάδα σε βδομάδα μακραίνουν οι σειρές, με τα ράντζα στον «Ευαγγελισμό» παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της κυβέρνησης για την προώθηση της διαβόητης μεταρρύθμισης του ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή παρουσιάζουν -μικρή μεν - αύξηση οι ασθενείς που αναγκάζονται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία του Ευαγγελισμού για εξυπηρέτησή τους.

Χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ευαγγελισμού (ΣΕΝΕ), με ομόφωνη απόφασή του κατάγγειλε ότι οι «συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο μας έχουν επιδεινωθεί επικίνδυνα, με άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των ασθενών».

«Το χρόνιο, συνεχίζει, και ταπεινωτικό φαινόμενο νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους, παρά τις πομπώδεις υποσχέσεις του διοικητή, του προέδρου του ΠεΣΥ και του υπουργού Υγείας συνεχίζεται πιο έντονο. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, που με τεράστιες δυσκολίες κάνουν νοσηλεία, για να εξαλείψουν το πρόβλημα. Το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και οι υπεύθυνοι πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα»

Το σωματείο έδωσε στη δημοσιότητα τα παρακάτω στοιχεία:

  • Στη γενική εφημερία της 21.1.2002 εξετάστηκαν συνολικά 1.500 ασθενείς. Εγινε εισαγωγή 285 ασθενών εκ των οποίων οι 165 νοσηλεύτηκαν σε ράντζα.
  • Στη γενική εφημερία της 25.1.2002 εξετάστηκαν συνολικά 1.300 ασθενείς. Εγινε εισαγωγή 333 ασθενών εκ των οποίων οι 107 νοσηλεύτηκαν σε ράντζα.
  • Στη γενική εφημερία της 28.1.2002 εξετάστηκαν συνολικά 1.600 ασθενείς. Εγινε εισαγωγή 380 ασθενών εκ των οποίων οι 190 νοσηλεύτηκαν σε ράντζα.

Μάλιστα, «επιστρατεύτηκαν και τα ράντζα που ήταν προς επισκευή» επισημαίνει ο ΣΕΝΕ και υπογραμμίζει: «Καλό θα είναι οι διοικούντες αντί να βγάζουν στατιστικές για τους εξεταζόμενους και τα έσοδα απ' τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα των ασθενών και των υγειονομικών. Να εξασφαλίσουν τους ασθενείς, να προσλάβουν άμεσα προσωπικό, να δώσουν αξιοπρεπείς αμοιβές, να πληρώσουν τα δεδουλευμένα. Αντί να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με ποικίλους τρόπους, να σκύψουν στα οξυμένα μας προβλήματα. Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό είναι αγανακτισμένοι και με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων και της γενικής τους συνέλευσης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις».

Σύμφωνα με στοιχεία του «Ρ» την πρώτη βδομάδα εξετάστηκαν 120 ασθενείς στα ιδιωτικά ιατρεία, ενώ τη δεύτερη εξετάστηκαν 170 ασθενείς.

Σήμερα γίνεται γενική συνέλευση με θέμα τον προγραμματισμό των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ